شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 57936 |
تاریخ انتشار : 18 می 2023 - 0:25 |
ارسال به دوستان
پ

درآمد سرانه داخلی، می‌تواند معیاری باشد که میزان ثروتمند یا فقیر بودن یک کشور یا مردم آن را نشان دهد. ایران در میان ۹۳ کشور جهان رتبه ۸۴ را در درآمد سرانه سالانه دارد.

اقتصادسنج | فقیر یا ثروتمند بودن یک کشور را می‌توان با ملاک‌هایی چون درآمد سرانه آن سنجید؛ به‌ویژه در زمانی که همه‌گیری کرونا، تورم بالا و تنش‌های ژئوپولتیکی اکثر اقتصادهای دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، درآمد سرانه داخلی یک کشور می‌تواند تصویری از میزان فقیر یا ثروتمند بودن یک اقتصاد به‌دست دهد.

اندازه‌گیری میزان ثروتمند یا فقیر بودن یک کشور چندان آسان نیست و همیشه نمی‌توان آن را بر اساس تولید ناخالص داخلی به‌دست آورد. همچنین محاسبه اینکه یک فرد چقدر ثروتمند است تا حد زیادی به تعریف ارائه شده از کشورهای فقیر و ثروتمند بستگی دارد.

اگر برای تعیین ثروتمند بودن یک کشور تنها تولید ناخالص داخلی آن یعنی مجموع کالاها و خدمات تولید شده سالانه در یک کشور در نظر گرفته شود، ثروتمندترین کشورها همان کشورهایی خواهند بود که بیشترین تولید ناخالص داخلی را دارند مانند ایالات متحده، چین، ژاپن و آلمان. اما چگونه است که کشورهایی مانند لوکزامبورگ و سنگاپور در رده‌های بالاتری در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند آن هم در حالی که تنها نقاط کوچکی از نقشه جهان را تشکیل می‌دهند.

درآمد سرانه ایران و کشورهای همسایه آن در سال ۲۰۲۳

به نقل از گلوبال فایننس و طبق آمار سال ۲۰۲۳ صندوق بین‌المللی پول، درآمد سرانه داخلی ایران ۱۹ هزار و ۵۴۸ دلار برآورد شده است. این رقم در مورد کشور عربستان که به تازگی روابط خود را با کشور ما بهبود بخشیده است، در همین سال، ۶۴ هزار و ۸۳۶ دلار محاسبه شده است. در رتبه‌بندی که صندوق بین‌المللی پول ارائه می‌دهد، عربستان از نظر درآمد سرانه داخلی در رتبه ۲۳ جهان و ایران با اختلاف زیادی پس از کشورهای همسایه خود مانند عمان و ترکیه، در رتبه ۸۴ قرار دارد.

در این آمار کشور ایرلند با درآمد سرانه ۱۴۵ هزار و ۱۹۶ دلار، رتبه اول و سودان جنوبی با درآمد سرانه ۵۱۶ دلار در سال، رتبه آخر را به خود اختصاص داده است. البته آمار سال ۲۰۲۳ کشورهایی مانند اوکراین، افغانستان، سوریه و لبنان که درگیر جنگ هستند، در دسترس نیست. چین نیز به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، ۲۳ هزار و ۳۸۲ دلار درآمد سرانه دارد.

کشورهایی با بیشترین درآمد سرانه در سال ۲۰۲۳

یکی دیگر از مشکلات تولید ناخالص داخلی این است که نابرابری درآمد و چگونگی توزیع ثروت در میان اقشار مختلف جامعه را در نظر نمی‌گیرد. در نتیجه تقسیم تولید ناخالص داخلی یک کشور بر جمعیت آن یا همان تولید یا درآمد سرانه معیار بهتری برای تجسم شرایط زندگی افراد یک کشور به حساب می‌آید. درآمد سرانه داخلی و نرخ رشد، نشان می‌دهد که رفاه اجتماعی چقدر در اختیار هر یک از افراد یک جامعه است و در طول زمان چه تغییری می‌کند.

البته ممکن است میزانی از درآمد در یک کشور، بتواند در کشوری دیگر قدرت خرید کالا و خدمات بسیار بیشتری را داشته باشد و از سطح نیازهای اولیه فراتر رود. در نتیجه باید معیار برابری قدرت خرید نیز در این محاسبات در نظر گرفته شود.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 13
    1. نویسنده :ناشناس

      اکثرمردم ایران به خاطر تحریم های طولانی مدت و گرانی های پی درپی دارای پائین ترین قدرت خرید و فقیر در جهان شده اند!

    1. نویسنده :ناشناس

      چرندیات محض

    1. نویسنده :ناشناس

      خدا بذاره درایت مدیران و تصمیم سازان که هیچ گاه قبول نمیکنند راه سیاست رو غلط میروند و با حجمه و تندروی راه به جایی نمیرود .۷ سال است که با عربستان
      قطع رابطه داشتیم چرا؟به خاطر اعدام یک روحانی شیعه که انها کارشان را کردند و حمله به سفارت عربستان چه به دست اوردیم چیزی نبود که ما میخواستیم و هنوز هم‌ بر سیاستهای خود اصرار داریم.چرا چون منافع ملی در ارجحیت نیستند چرا ایتطور است جای تعجب دارد

    1. نویسنده :ناشناس

      از این مقایسه ها نکنید و مردم خون به دل نکنید با توجه به کمک های مالی بسیار به گروه های مختلف مانند مقاومت لبنان و جیش الشعبی عراق و حماس و فاطمیون و حوثی های یمن با این حال اگر ثروت ملی را بطور عادلانه و تقسیم حکومتی انجام بدهند در ایران خط فقزی نباید وجود داشته باشد اصلا نیاز به خیرین نداریم که بخواهند بیمارستان و دبستان و امور رفاهی برای کشور بسازند نیازی به بهزیستی و کمیته امداد امام لازم نیست وقتی ایران از نظر مواد معدنی و کانی گیاهی جز ۵ کشور اول دنیا هست پر درآمد ترین کشور هستیم و نسبت به جمعیتی که هست هیچ ایرانی نباید در تنگنای مالی باشد متاسفانه این قدر دزدی و اختلاس و رانت و چپاول زیاد شده که ثروت بین خودشان هم کم آمده اگر ثروت مملکت به درستی تقسیم میشد مردم عربستان بودند که حسرت ما را میخورند

    1. نویسنده :ناشناس

      19000 در جامعه ایرانی یعنی 1سوم عربستان اما اختلاف در آمد در طبقات اجتماعی ایران بسیار شدید است و بیش از 70درصد درآمد فوق از آن کمتر از ده درصد جامعه و 90درصد مردم یک بیستم سرانه عربستان درآمد ندارند.

    1. نویسنده :ناشناس

      از بین ۹۳ یا ۱۹۳ کشور؟! چرا غلط آمار می‌دید؟

    1. نویسنده :ناشناس

      ۹۳ کشور یا ۱۹۳ کشور ؟ چرا آمار رو دست کاری می‌کنید ؟!

    1. نویسنده :ناشناس

      یعنی قشنگ مردم ایران رو دست انداختی ، مردم ایران بسیار فقیر و بدبخت هستند و اصلأ ثروتی ندارند که بخوان با مردم عربستان مقایسه کنند در حالی که مردم عربستان از معدود ثروتمندترین مردم جهان و با امکانات ترین و مرفه ترین مردم جهان هستند و اینقدرررررر ثروت دارند که ثروتشان با مردم ثروت مند جهان اول قابل مقایسه هست نه با مردم بدبخت و بی پول و گرسنه و فلاکت زده ایران

    1. نویسنده :ناشناس

      سلام به شاهزاده شون آقا ببخشید هزینه ی بلیط خیلی بالایه توانشو نداریم بلیط بخریم بیایم اونجا گدایی لطف کن مردم کشورتو بفرست هم بیان یه دوری بزنن که بزرگامون بگن توریست اومده همم امورات ما بگذره حالا که ایرانی براتون مجانی شده همینقدر بگم یک معلم داخل عربستان حداقل هجده هزار ریال وحداکثر چهل وپنج هزار ریال حقوقشه تازه تدریس تا استاد دانشگاهشون

    1. نویسنده :ناشناس

      من نمیدونم چجوری درآمد سرانه ایران ۱۹۰۰۰دلار هست درصورتی که در آمار اصلی ۳۰۰۰ دلار تقریبا اعلام شده لطفاً اگر دچار ایراده درستش کنید

      1. نویسنده :ناشناس

        همون۳۰۰۰ دلار درسته، با دلار ۴۲۰۰ حساب کردن

    1. نویسنده :ناشناس

      با دلار ۴۲۰۰ حساب کردید بازم لابد! عجب

    1. نویسنده :ناشناس

      کاش بجای ثروت مردم ایران،میزان فلاکت وبدبختی ما مردم رو نشان میدادید که در دنیا نظیر نداریم واسمش رو گذاشتند مقاومت چون سرمون رو مثل کبک کردیم تو برف ومیگیم زندگی همینه دیگه،آدم حسرت یک زندگی رو میخوره چون هر یک از ما فقط یکبار به دنیا میایم واز شانس مزخرفمون تو این مکان وبا این شرایط زندگی میکنیم،توی فقر وتحت بدترین فشارهای….قطعا بدبخت ترین مردم دنیا هستیم با شعارها …..از عهد بوق..