علاوه بر مناطق جغرافیایی، برخی از بزرگترین شرکتهای جهان از نظر نیروی کار نیز قابل بررسی هستند. والمارت با داشتن حدود ۲.۱ میلیون کارمند در سراسر جهان، آمازون با بیش از یک میلیون نیروی کار و شرکت الکترونیکی تایوانی فاکسکان با حدود یک میلیون کارمند، از جمله کمپانیهای پیشرو از این نظر محسوب میشوند.
اقتصادسنج| نیروی کار گسترده و ماهر، رکن اصلی پیشبرد اقتصاد هر کشور به شمار میرود. بر اساس دادههای بانک جهانی، نیروی کار جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۳.۶۲ میلیارد نفر رسیده که نسبت به رقم ۳.۵۵ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۲، افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.
به گزارش روزیاتو، همهگیری ویروس کرونا ضربه سنگینی بر نیروی کار در کشورهای مختلف وارد کرد و باعث کاهش آن از ۳.۴۶ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۹ به ۳.۴۳ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۰ شد. اما این افت چشمگیر در اشتغال جهانی، تنها ظرف یک سال جبران شد و در سال ۲۰۲۱ نیروی کار از سطح پیش از پاندمی نیز فراتر رفت.
با این حال، نیروی کار ماهر به صورت نامتوازن در سراسر جهان پراکنده شده و برخی کشورها نیروی کار بیشتری دارند. بر پایه آمارهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، میزان مشارکت نیروی کار در منطقه آسیا-پاسیفیک در سال ۲۰۱۹ معادل ۶۳.۲ درصد بود.
کامبوج، نپال و کره شمالی بالاترین نرخ مشارکت نیروی کار در این منطقه را با بیش از ۸۰ درصد به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر، پاپوآ گینه نو، هند، ساموا، تونگا و تاجیکستان برخی از پایینترین نرخهای مشارکت نیروی کار در این منطقه را با کمتر از ۵۰ درصد داشتند.
بر اساس گزارشی از سازمان بینالمللی کار، نیروی کار آسیا حدود ۵۹ درصد از کل نیروی کار جهانی را تشکیل میدهد. این رقم با توجه به افزایش جمعیت قاره آسیا، احتمالاً در آینده افزایش خواهد یافت. در اروپا نیز بنابر دادههای بانک جهانی، نیروی کار اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ به ۲۱۹،۹۰۱،۳۶۴ نفر رسیده است. آلمان، فرانسه و ایتالیا با نیروی کاری حدود ۴۴ میلیون، ۳۱ میلیون و ۲۵ میلیون نفر به ترتیب پیشتاز این منطقه هستند.
علاوه بر مناطق جغرافیایی، برخی از بزرگترین شرکتهای جهان از نظر نیروی کار نیز قابل بررسی هستند. والمارت با داشتن حدود ۲.۱ میلیون کارمند در سراسر جهان، آمازون با بیش از یک میلیون نیروی کار و شرکت الکترونیکی تایوانی فاکسکان با حدود یک میلیون کارمند، از جمله کمپانیهای پیشرو از این نظر محسوب میشوند. در ادامه ۲۰ کشور که بیشترین نیروی کار جهان را دارند، بررسی می کنیم.
۲۰. مصر
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۳۳,۴۳۰,۹۱۰ نفر
۱۹. انگلستان
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۳۴,۶۷۳,۴۳۸ نفر
۱۸. ترکیه
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۳۵۱۱۱۸۹۲ نفر
۱۷. جمهوری دموکراتیک کنگو
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۳۵,۹۸۳,۰۵۳ نفر
۱۶. تایلند
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۴۰,۸۱۳,۵۱۱ نفر
۱۵. آلمان
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۴۴۳۶۸۶۵۸ نفر
۱۴. فیلیپین
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۴۹,۴۷۷,۰۶۰ نفر
۱۳. ویتنام
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۵۶,۱۴۹,۳۸۲ نفر
۱۲. مکزیک
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۶۰,۰۴۲,۳۱۸ نفر
۱۱. اتیوپی
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۶۱,۶۶۴,۳۶۹ نفر
۱۰. ژاپن
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۶۹۲۷۸۵۸۹ نفر
۹. روسیه
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۷۲,۳۵۲,۱۶۶ نفر
۸. بنگلادش
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۷۴۹۱۳۶۱۲ نفر
۷. نیجریه
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۷۵,۷۲۱,۳۴۵ نفر
۶. پاکستان
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۸۰,۹۸۹,۷۹۷ نفر
۵. برزیل
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۱۰۸,۶۹۵,۲۳۹ نفر
۴. اندونزی
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۱۴۰,۹۳۱,۰۸۳ نفر
۳. ایالات متحده آمریکا
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۱۷۰,۶۰۲,۹۱۱ نفر
۲. هند
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۵۹۳,۷۲۹,۱۶۴ نفر
۱. چین
کل نیروی کار تا سال ۲۰۲۳: ۷۷۹,۸۹۰,۷۸۶ نفر