جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 4998 |
تاریخ انتشار : 07 اکتبر 2022 - 12:42 |
ارسال به دوستان
پ

جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که تا پایان تیر امسال ۸۳.۶ درصد کل طرح‌های در دست اجرا کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فقط ۲.۸ درصد آن‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

پیشرفت فیزیکی طرح های وزارت صمت چقدر بوده است؟ جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که تا پایان تیر امسال ۸۳.۶ درصد کل طرح‌های در دست اجرا کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فقط ۲.۸ درصد آن‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

به گزارش اقتصادسنج،  بر اساس این آمار از بین ۷۶ هزار و ۶۶۱ طرح در دست اجرا تا تیر امسال، حدود ۶۴ هزار و ۸۱ طرح معادل ۸۳.۶ درصد کل طرح‌ها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ۱۰ هزار و ۴۰۵ طرح معادل ۱۳.۶ درصد بین ۲۰ تا ۸۰ درصد و ۲۱۷۵ طرح معادل ۲.۸ درصد کل طرح‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

سال گذشته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، مسائل مربوط به تحریم و تامین نقدینگی را در بالا بودن تعداد طرح‌های با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد موثر دانسته و گفته بود که برخی هم اهلیت نداشتند و فقط می خواستند زمین را نگه دارند تا گران شود که در این زمینه سختگیری‌ها و مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

همچنین بیشترین طرح‌های در دست اجرا، طرح‌هایی با اشتغال ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن است که ۴۸ هزار و ۵۵ طرح معادل بیشتر از ۶۲.۷ درصد از کل طرح‌ها را شامل می‌شود. ۲۱ هزار و ۶۸۱ طرح در دست اجرا نیز کمتر از ۱۰ نفر کارکن دارند و تعداد طرح‌های با ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کار کن و بیش از ۱۰۰ نفر کارکن نیز به ترتیب ۴۲۲۴ طرح و ۲۷۰۱ طرح بوده است.

مجموع اشتغال پیش بینی شده در طرح‌های در دست اجرا نیز بیش از دو میلیون و ۸۳ هزار نفر است که بیش از ۸۶۴ هزار نفر از آن‌ها در طرح‌هایی با ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن و ۸۰۱ هزار نفر از آن‌ها در طرح‌هایی با بیش از ۱۰۰ کارکن مشغول خواهند شد.

مجموع سرمایه در طرح‌های در دست اجرا تا پایان تیر نیز بیش از ۲۹۵۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

بیشترین طرح‌ها در گروه کانی‌های غیرفلزی

در این میان تا پایان تیر ماه امسال ۱۰ هزار و ۹۴۲ طرح در بخش “سایر محصولات کانی‌های غیرفلزی”، ۷۸۹۵ طرح در بخش “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” و ۷۴۷۲ طرح در بخش “محصولاتی از لاستیک و پلاستیک” در دست اجرا بوده و این سه بخش بیشترین تعداد طرح‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. کمترین طرح‌ها نیز به بخش‌های “جمع آوری، تصفیه و توزیع آب”،  “تولید انرژی”، و “فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیت‌های مشابه” اختصاص دارد که به ترتیب یک، ۹ و ۱۸ طرح در آن‌ها در دست اجراست.

در میان استان‌ها نیز از بین ۷۶ هزار و ۶۶۱ طرح در دست اجرا، ۵۶۴۱ طرح در یزد، ۵۴۵۰ طرح در خراسان رضوی و ۴۹۵۱ طرح در فارس در دست اجراست که بیشترین تعداد طرح‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. اما از بین استان‌ها کمترین تعداد طرح‌ها در کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و بوشهر با ۴۱۸، ۵۴۶ و ۵۹۵ طرح است.

وضعیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

از بین کل طرح‌ها، در مجموع هشت منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فقط ۱۱۴۹ طرح صنعتی نزدیک به ۱.۵ درصد طرح‌ها، در دست اجراست که برای آن‌ها بیش از ۶۸ هزار نفر اشتغال و ۲۳۸ هزار میلیارد تومان سرمایه پیش بینی شده است.

از بین مناطق آزاد نیز منطقه آزاد کیش با ۴۵، چابهار با ۵۱ و اروند با ۶۱ طرح، کمترین تعداد طرح‌ها را در دست اجرا دارند. اما سایر مناطق آزاد یعنی منطقه آزاد انزلی، ماکو، قشم و ارس ۶۹، ۸۹، ۱۰۱ و ۱۳۷ طرح در دست اجرا دارند و ۵۹۶ طرح در منطقه ویژه اقتصادی در دست اجرا است.

در زمینه حوزه فعالیت، نیز “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” با ۱۹۴ طرح پرطرفدارترین حوزه و “تحقیق و توسعه” با دو طرح، کم طرفدارترین حوزه‌ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند.

این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی ساده‌تری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوری های نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه‌اندازی شده‌اند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید