شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 39837 |
تاریخ انتشار : 05 فوریه 2023 - 14:32 |
ارسال به دوستان
پ

رئیس کل سازمان امور مالیاتی امروز؛ یکشنبه ۱۶ بهمن ماه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اعلام کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ متوسط رشد حقوق کارکنان ۲۰ درصد و سرجمع مالیات بر حقوق و دستمزد نرخ رشد ۲۷ درصدی خواهد داشت.

اقتصادسنج| داوود منظور؛ رئیس کل سازمان امور مالیاتی امروز؛ یکشنبه ۱۶ بهمن ماه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اعلام کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ متوسط رشد حقوق کارکنان ۲۰ درصد و سرجمع مالیات بر حقوق و دستمزد نرخ رشد ۲۷ درصدی خواهد داشت. البته بخشی از این افزایش مالیات مربوط به دوره قبل است.

وی با بیان اینکه این ایراد که نرخ مالیات از حقوق کارکنان از نرخ مالیات بر مشاغل بیشتر است را می‌پذیریم؛ ادامه داد: اگر مالیات دریافتی از کارمندان ۸ میلیون تومان باشد، مالیات دریافتی از واحد‌های صنفی ۶ میلیون تومان است، اما این وضعیت ریشه در یک اتفاق تاریخی دارد. مالیات دریافتی از مشاغل بر اساس توافقات ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم با اصناف بوده که به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد است. امسال و سال آینده سعی در جبران این شکاف داریم.

منظور تصریح کرد: امسال به روش توافقی عمل نکردیم و مالیات اصناف بر اساس بررسی عملکرد مالی به‌ویژه واریزی به پول‌های فروشگاهی بوده که برای ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مالیات مقطوع بر این اساس برآورد شده است.

به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، درآمد مالیاتی مشاغل رشد حدود ۲۰۰ درصدی داشته که از مجموع اظهارنامه و ماده ۱۰۰ به‌دست آمده است و امیدواریم با ادامه این روند عدالت مالیاتی در سال‌های آینده برقرار شود.

وی اظهار کرد: سود سپرده‌های بانکی طبق ماده ۲۴۵ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات نیست و فعلا هیج طرحی برای دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی مطرح نشده است. شاید یکی از دلایل این تصمیم، وضعیت تورمی کشور است و اینکه دریافت مالیات از این سپرده‌ها ممکن است به خروج سرمایه منجر شود.

منظور افزود: درآمد‌های مالیاتی در سال جاری طبق قانون ۴۵۴ هزار میلیارد تومان بوده که در لایحه بودجه سال آینده با افزایش ۵۴ درصدی ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سهم مالیات از درآمد‌های بودجه امسال ۴۸ درصد بود که برای سال آینده ۵۸ درصد پیش بینی شده است. این رشد نسبت مالیات در بودجه مهم است و می‌تواند به بهبود درآمد‌های مالیاتی منجر شود.

منابع مالیاتی سال‌های آینده از کجاست؟

وی با بیان اینکه منابع مالیاتی برای سال‌های آینده یک مورد تعیین تکلیف پرونده‌های مالیاتی دوره‌های قبلی است، اظهار کرد: فعلا در مرحله بررسی بدوی قرار دارد و رقم قابل توجه ۲۱۳ هزار میلیارد تومان است. ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پرونده سال‌های گذشته قطعی سازی شده و امسال مالیات خوبی از آن گرفته ایم. حدود ۴۰ درصد این رقم یعنی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان از این رقم قابل وصول است.

وی ادامه داد: منبع دوم، مالیات بر ارزش افزوده است که کاملا از قیمت‌ها تبعیت می‌کند. ۴۰ تا ۵۰ درصد از مالیات از این محل خواهد بود.

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: منبع دیگر از محل اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی خواهد بود که اشراف اطلاعاتی در حال افزایش است.

منظور تاکید کرد: از ابتدای آبان ماه امسال که اجرای این قانون شروع شده، ۱۱ میلیون صورت حساب الکترونیک در ۳ ماه و نیم بررسی شده که رقم صورت حساب‌ها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ۳۳ هزار میلیارد تومان از آن مربوط به ارزش افزوده است.

شناسایی ۹۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی

رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا گفت: یکی از اقدامات مهم شناسایی مودیان جدید به طور سیستمی و با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی، کنترل حساب‌های بانکی، دستگاه‌های پذیرنده و پوز‌ها بوده است. بر این اساس ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مودی شناسایی شده است.

وی درباره اظهارات معاون اقتصادی وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه با شناسایی بیش از ۳ میلیون مودی جدید، از محل جلوگیری از فرار‌های مالیاتی ۹۰ همت درآمد کسب شده، توصیح داد: این اظهارات ناظر به اظهارنامه‌های برآوردی است که سازمان برای سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ داشته است. ۳ میلیون مودی بوده اند که باوجود فعالیت اقتصادی، اظهارنامه ارائه نکرده اند. البته این افراد مودی بوده‌اند، یعنی ثبت نام داشته اند، اما از پرداخت مالیات تمکین نکرده و اظهارنامه نداده اند که برای این افراد اظهارنامه مالیاتی حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان تولید کرده ایم.

رمزارز‌ها مشمول مالیات می‌شود

رئیس کل سازمان امور مالیاتی درباره ورود به حوزه رمزارز‌ها ضمن هشدار به مردم برای ورود به این بازار، تاکید کرد: در قوانین ما، معاملات رمزارز‌ها غیرقانونی است و ورود به این بازار‌ها تبعات دیگری هم خواهد داشت.

منظور ادامه داد: بانک مرکزی مراودات حوزه رمزارز‌ها را شناسایی می‌کند و ابزار‌های این کار را در اختیار دارد. البته هنوز گزارشی از بانک مرکزی در این زمینه دریافت نکرده ایم، ولی اگر دریافت کنیم، بررسی برای دریافت مالیات خواهیم داشت.

به گفته وی، مالیات بر نقل و انتقال سهام هم اکنون در جریان است؛ نرخ مالیات در بورس ۲ درصد و در خارج از بورس ۴ درصد ارزش اسمی سهم است. برنامه‌ای برای دریافت مالیات بیشتر وجود ندارد.

اخذ مالیات از پزشکان

رئیس کل سازمان امور مالیاتی درباره دریافت مالیات از پزشکان نیز توصیح داد: قانونگدار گفته است ۱۰ درصد علی‌الحساب درآمد پزشکان از سوی مراکز درمانی به عنوان مالیات کسر شود که هم اکنون به ازای هر پزشک ثبت می‌شود که در پایان سال بررسی و نهایی می‌شود. این مالیات باعث رشد خوبی در مالیات وصولی از این قشر شده است.

وی ادامه داد: درمورد درآمد مالیات پزشکان در مطب هم قانون تکلیف کرده که باید از پایانه فروشگاهی استفاده کنند که حق استفاده از کارت به کارت، دریافت پول نقد و .. ندارند. توصیه ما این است که پزشکان این قانون را رعایت کنند.

منظور تصریح کرد: در سامانه گزارش گری مردمی تخلفات زیادی درباره تخلفات پزشکان اعلام شده است. ما از همه این اطلاعات برای بررسی مالیاتی استفاده خواهیم کرد و واریزی به کارت‌هایی که مردم اعلام می‌کنند را مانند دستگاه پذیرنده در نظر می‌گیریم.

ما فهرست پزشکان متخلف را به سازمان نظام پزشکی اعلام کرده ایم تا مجبور به جریمه و … نشویم. در مجموع اقدامات خوبی در این زمینه شکل گرفته که در حال تکمیل است.

چه خبر از مالیات سلبریتی‌ها؟

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: مالیات سلبریتی‌ها مانند بقیه مردم بررسی می‌شود. البته قانون هم حدی از درآمد را برای هنرمندان پیش بینی کرده است و ما با رعایت این سقف مالیات را دریافت می‌کنیم.

منظور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ۱۵۰ شرکت مشکوک به صوری بودن شناسایی شده که اطلاعات آن در حال تکمیل است. هم شرکت‌های صوری و هم کسانی که با آن مراوده و معامله داشته اند همگی متعدد به پرداخت مالیات هستند. توصیه می‌کنیم فعالان اقتصادی مراقب باشند با شرکت‌های معرفی شده در درگاه سازمان معامله نکنند.

وی با تاکید بر این‌که مجموعه نهاد‌های حاکمیتی مودی مالیاتی هستند، افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۲۵۰۰ میلیارد تومان و بنیاد مستضعفان ۲۰۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده‌اند. حتی کمیته امداد و بخش‌های اقتصادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچون قرارگاه خاتم الانبیا مودی مالیاتی هستند و مالیات می‌پردازند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: برخی معافیت‌ها در قانون پیش بینی شده، مثلا در سال گدشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان رقم معافیت‌های قانونی بوده در حالی که وصول مالیاتی ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید