جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 62768 |
تاریخ انتشار : 17 ژوئن 2023 - 11:29 |
ارسال به دوستان
پ

تابستان که می‌رسید، نزدیک‌ترین کلاس به خانه انتخاب می‌شد و بعد از ثبت‌نام بچه‌ها کل تابستان را با همان کلاس‌ها سرگرم بودند، حتما شرایط قدیم با الان متفاوت بود و نگرانی خانواده‌ها به این معطوف می‌شد که چه کلاسی برای فرزندشان ثبت‌نام کنند و شاید خیلی به قیمت آن کلاس توجه نمی‌کردند و فقط همین مهم بود که کودک‌شان در این تعطیلات چیزی یاد بگیرد. امروزه همه‌چیز متفاوت شده است؛ از تنوع کلاس‌ها تا قیمت‌هایی که شاید برای همه قابل پرداخت نباشد.

اقتصادسنج| تابستان که می‌رسید، نزدیک‌ترین کلاس به خانه انتخاب می‌شد و بعد از ثبت‌نام بچه‌ها کل تابستان را با همان کلاس‌ها سرگرم بودند، حتما شرایط قدیم با الان متفاوت بود و نگرانی خانواده‌ها به این معطوف می‌شد که چه کلاسی برای فرزندشان ثبت‌نام کنند و شاید خیلی به قیمت آن کلاس توجه نمی‌کردند و فقط همین مهم بود که کودک‌شان در این تعطیلات چیزی یاد بگیرد. امروزه همه‌چیز متفاوت شده است؛ از تنوع کلاس‌ها تا قیمت‌هایی که شاید برای همه قابل پرداخت نباشد.

در گزارش امروز به این موضوع پرداختیم که با شروع تعطیلات تابستان، اگر یک خانواده بخواهد فرزندش را در کلاس‌های مختلف ثبت‌نام کند، باید چقدر هزینه بپردازد. در کنار این موضوع این را هم بررسی کردیم که جایی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فرهنگسراها چه برنامه‌هایی برای تابستان 1402 کودکان و نوجوانان تدارک دیده‌اند. مطمئنا برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان مهم بوده و نقش نهادهای فرهنگی برای این برنامه‌ریزی مهم‌تر است.

در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند و بقیه در مدارس دولتی. این یعنی بچه‌هایی که در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند تکلیف‌شان مشخص است و حتما برای تابستان برنامه دارند، اما در دولتی‌ها وضعیت متفاوت می‌شود. خانواده‌ها باید برای فرزندشان برنامه‌ریزی و هزینه کنند تا بتواند از کلاس‌های تابستانی استفاده کند. همین موضوع باعث شد تا به سراغ این سوژه برویم و هزینه پرطرفدارترین کلاس‌های تابستانی را پیدا کنیم.

برنامه‌هایی که می‌توانست طرفدار داشته باشد

برای همه ما کانون پرورش فکری کودکان ‌و نوجوانان یاد و خاطره‌ای از زمانی است که با تعطیل شدن مدرسه سریع کلاس‌هایش را در هر شهری که بودیم پیدا می‌کردیم و بعد از ثبت‌نام، کل تابستان را در کلاس‌های آموزشی مفید آن می‌گذراندیم. کانون از همان ابتدا با هدف ایجاد فضایی خوش‌آب‌و‌رنگ برای کودکان شکل گرفت. محیطی ویژه برای زمان فراغت از مدرسه کودکان ‌و نوجوانان تا کتاب به امانت بگیرند، مطالعه کنند و جایی برای تماشای فیلم‌های مختص خودشان باشد و بتوانند در دوره‌ها و فعالیت‌های هنری شرکت کنند. کانون پرورشی الان هم کلاس‌های مختلفی را برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌کند، حالا اینکه چقدر محتوای این کلاس‌ها به درد روزگار کودکان دهه نودی می‌خورد محل پرسش است.

وقتی از برنامه‌های تابستان 1402 کانون سوال کردیم اول به شعار به رنگ تابستان رسیدیم که شعار امسال برنامه‌های کانون است. به گفته خودشان برای غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان برنامه‌سازی کرده‌اند تابتوانند ضمن شکوفایی خلاقیت آنها اوقات فراغت‌شان را پر کنند. بیش از 60 عنوان کارگاه با مربیان توانمند، با توجه به مناسبت‌های ملی‌مذهبی، رویدادها و برنامه‌های متنوعی پیش‌بینی شده است.

کودکان و نوجوانان می‌توانند با مراجعه به سایت کانون، نزدیک‌ترین مرکز به محل زندگی خودشان را انتخاب کنند. بخشی از فعالیت‌های تابستانه کارگاه‌های مهارتی، هنری و ادبی به‌صورت مجازی است. فعالیت‌های فرهنگی مانند کتابخوانی، شعرخوانی، معرفی کتاب، قصه‌گویی، نقد نمایش، نقد فیلم، آشنایی با مشاغل، شناخت وقایع و ایام، محاسبات ذهنی، ساخت سازه‌ها در راستای پرورش تفکر، کارگاه نقاشی، خوشنویسی، صنایع‌دستی، پویانمایی، موسیقی، فیلمسازی، بازیگری، داستان نویسی، شعرسرایی و نوشتن خلاق، طرح توسعه ترویج کتابخوانی در مراکز کانون، کارگاه‌های حال خوش زندگی برای توانمندسازی و تقویت مهارت نوجوانان در هیجانات پیش رو (خودباوری، خوشبینی مهارت شاد بودن، جرات‌مند بودن، برقراری و تثبیت روابط مثبت، مهارت امیدوار بودن، تقویت هوش هیجانی، مهارت زندگی معنوی)، برگزاری اردوهای تربیتی و همچنین استفاده از مراکز کتابخانه تخصصی کانون که هر ساله در فصل تابستان به تازه‌های نشر تجهیز می‌شوند، ازجمله برنامه‌هایی است که در کانون مورد توجه قرار گرفته است.

نکته مهم در مورد کانون که سال گذشته هم به آن اشاره کردیم بحث عضویت‌ها در این مرکز است. سال گذشته گزارشی را در مورد این مرکز منتشر کردیم و در این گزارش اشاره‌ای داشتیم به این موضوع که عضویت در کانون وضعیت خوبی ندارد. سال 1401 به گفته بسیاری از مدیران کانون، عضویت در این مجموعه در سراسر کشور تا عدد 5 میلیون نفر اعلام می‌شد، اما رقم‌های دیگر نشان از کاهش روند عضو‌گیری در کانون است؛ حدود 150 هزار نفر در سراسر کشور. حامد علامتی در نخستین نشست خبری‌ای که برگزار کرد، تعداد اعضای فعال کانون تا پایان شهریورماه 1401 را 220 هزار نفر اعلام کرد که به نسبت جمعیت دانش‌آموزی 13 میلیون نفره بسیار کم است.

زمانی کانون با توجه به ارتباطی که با آموزش‌وپرورش داشت، خالی از جمعیت دانش‌آموزشی نبود. البته این را هم باید در نظر بگیریم که تعطیلی برخی از مراکز کانون در استان‌های مختلف تاثیرگذار است. اگر همه مراکز کانون فعال بودند و فعالیت‌ها به‌صورت مرتب در این مراکز دنبال می‌شد مطمئنا جایی مناسب برای پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان بود.

همان همیشگی

مطمئنا نهادهای فرهنگی، نقش مهمی در اوقات فراغت دارند، اینکه بسیاری از نوجوانان ساعات بیکاری خود را صرف تماشای تلویزیون یا گشت‌و‌گذار در فضای مجازی کنند، حتما جلوی خلاقیت، نوآوری و فعالیت بدنی از آن نوجوان گرفته می‌شود و در بهترین حالت او را منفعل و دور از ارتباط بار می‌آورد. شهرداری‌ها در همه شهرها سعی کرده‌اند فرهنگسرا یا سرای محله راه‌اندازی کنند تا این مراکز بتوانند خدماتی را به مردم بدهند، خدماتی که مطمئنا در تعطیلات تابستان می‌تواند برای خانواده‌ها بسیار مورد استفاده قرار بگیرد و آنها با خیال راحت بتوانند فرزندان‌شان را در این کلاس‌ها ثبت‌نام کنند.

حدود نیمه دهه 80 بود که فرهنگسراهای تابستانی در برخی از مراکز تهران فعال شد. این مراکز ایجاد شدند تا با برنامه‌های متنوع بتوانند بخش زیادی از ساعات فراغت کودکان و نوجوانان را پر کنند. تقریبا با توجه به قیمت مناسبی که کلاس‌های تابستانی این مراکز مثل نقاشی، خوشنویسی، کاراته، تکواندو و… داشت، باعث شد تا خانواده‌ها از این مراکز استقبال کنند اما تقریبا در دهه 90 دیگر از این فرهنگسراهای تابستانی خبری نبود و برنامه‌های تابستانی در شهرداری‌ها در همین محله‌ها پیگیری می‌شود. البته یک نکته مهم این است که کودک و نوجوان الان با کودک و نوجوان دهه 70 و 80 متفاوت است، برای همین کلاس‌ها باید مطابق با سلیقه او باشد.

البته تقریبا همه فرهنگسراها برای تابستان 1402 برنامه دارند. کلاس‌های درست نویسی، چرتکه، شعرخوانی، شطرنج، طراحی و نقاشی، بازی، نشاط، آموزش و یادگیری از طریق نمایش عروسکی ویژه گروه ۳ تا ۶ سال، کلاس‌های خوشنویسی پیشرفته و مقدماتی، آموزش تئاتر و بازیگری و نوازندگی ساز‌های تمبک، دف و سنتور، کلاس‌های فیلم‌سازی با موبایل، عکاسی مقدماتی و پیشرفته همچنین طراحی و نقاشی مقدماتی و پیشرفته ویژه گروه سنی بزرگسال ازجمله برنامه‌هایی است که در فرهنگسراها اجرا می‌شود. البته با توجه به اتفاقات سال 1401 اکثر مراکز سعی کرده‌اند برنامه‌هایی را برای گروه سنی نوجوان طراحی کنند که توجه به این رده سنی بسیار مهم و حیاتی است.

هزینه‌های میلیونی برای کلاس تابستانه

شما فکر کنید در تهران زندگی می‌کنید و فرزندی دارید و باید در کلاس تابستانه ثبت‌نام کند، از کلاس شنا شروع می‌کنیم که برای یک دوره آموزش شنا 10 جلسه نیاز است که حدود قیمت از یک تا 2 میلیون و 500 هزار تومان و لوازم جانبی نیز حداقل 250 هزار تومان است که باید حداقل هزینه برای یک‌ماه این کلاس را یک میلیون و 250 هزار تومان درنظر بگیریم. حالا اگر فرزند شما شنا بلد باشد و فقط بخواهد از استخر برای تفریح استفاده کند، این هزینه از 150 هزار تومان تا 450 هزار تومان متغیر است.

بچه‌های الان به بازی‌های آنلاین علاقه فراوان دارند و شاید پدر و مادر بخواهند که فرزندشان یک کنسول بازی در خانه داشته باشد و اوقات فراغتش را این‌طور سپری کند، هزینه خرید ارزان‌ترین کنسول بازی 16 میلیون و خرید بازی‌ها برای این کنسول بین 500 تا یک میلیون تومان است.

ورزشی‌های رزمی این روزها برای بچه‌ها جزء ورزش‌های مورد علاقه است، برای تکواندو 300 تا 550 هزار تومان و برای کاراته حداقل 200 هزار تومان به‌منظور 8 جلسه قیمت‌گذاری شده است، البته برای هرکدام باید لباس‌های مخصوص درنظر گرفته شود که لباس کاراته حدود 400 هزار تومان است. برای کلاس ژیمناستیک نیز قیمت‌ها برای 8 جلسه از 350 تا 550 هزار تومان متغیر است.

فوتبال همیشه پرطرفدار است و قیمت کلاس فوتبال از یک تا 2 میلیون و 500 است که در مرکز تهران ثبت‌نام می‌شود. البته کلاس فوتسال متفاوت است و قیمت کمتری دارد و حداقل از 500 تا یک میلیون تومان است.

این روزها زیاد می‌شنویم که خلاقیت بچه‌ها را باید پرورش داد و این خلاقیت پا را از مدارس فراتر گذاشته و به کلاس‌های اوقات فراغت هم رسیده است، هزینه 10 جلسه کلاس پرورش خلاقیت هنری کودکان در تهران 995 هزار تومان است.

کلاس خط یا خوشنویسی از 750 تا یک میلیون و 530 هزار تومان در 24 جلسه که امکان پرداخت قسطی را هم برای کسانی که بخواهند فراهم می‌کنند. آموزش زبان از دیرباز برای کلاس‌های تابستانه استفاده می‌شد، اما شاید الان دانش‌آموزان در زمان مدرسه هم این کلاس‌ها را بروند و در تابستان 1402، یک آموزشگاه معروف در شهر تهران هزینه ثبت‌نام 10 جلسه برای کودکان و بزرگسالان را از حداقل 300 تا 500 هزار تومان قیمت‌گذاری کرده است؛ یک آموزشگاه معروف برای 16جلسه از 640 تا یک میلیون و 80 هزار تومان کلاس‌هایش را برای تابستان 1402 قیمت‌گذاری کرده است. رباتیک طرفداران خودش را دارد و همین باعث شده که در جست‌وجوهای‌مان به‌عنوان یکی از کلاس‌های پرطرفدار تابستان 1402 مطرح شده است، کسی که بخواهد فرزندش را در این کلاس‌ها ثبت‌نام کند، برای 20 جلسه 2 ساعته باید حدود 5 میلیون و 680 هزار تومان پرداخت کند. البته برای کلاس‌های درجه 2 رباتیک این قیمت به حدود 2 میلیون و 700 هزار تومان می‌رسد.

هزینه های کلاس تابستانه

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید