کره شمالی در ادامه اقدامات موشکی خود و پرتاب موشک های بالستیک، بامداد پنج شنبه اقدام به شلیک دو موشک به سمت دریای ژاپن کرد.
کره شمالی در ادامه اقدامات موشکی خود و پرتاب موشک های بالستیک، بامداد پنج شنبه اقدام به شلیک دو موشک به سمت دریای ژاپن کرد.
به گزارش اقتصادسنج، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد نظامیان پیونگیانگ بار دیگر موشک بالستیک به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کردهاند.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، گارد ساحلی ژاپن نیز گفت که این موشک بالستیک احتمالا مانند پرتاب دو شب قبل، از آسمان ژاپن عبور کرده و در اقیانوس آرام افتاده است.
دفتر نخستوزیری ژاپن با تایید عبور موشک جدید کره شمالی از حریم هوایی این کشور، لجاجت پیونگیانگ در تضعیف صلح و ثبات در شرق آسیا را محکوم کرد.
ارتش کره جنوبی دقایقی بعد خبر داد که تعداد موشکهای شلیکشده توسط همسایه شمالی این کشور، ۲ فروند و از نوع بالستیک کوتاهبرد بودند.
این در حالی است که بامداد چهارشنبه نظامیان آمریکا و کره جنوبی در واکنش به آزمایش موشکی کره شمالی، ۴ فروند موشک سطح به سطح، به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) پرتاب کردند.
هشدار سازمان ملل درخصوص تشدید تنش
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد، آزمایش موشکی جدید کره شمالی را اقدامی بی پروا و نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل دانست و هشدار داد که این اقدام خطر تشدید تنشها در منطقه را به همراه دارد.
محمد خالد الخیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره کره شمالی افزود که سازمان ملل از پیونگ یانگ میخواهد که اقدامات بی ثبات کنندهاش را متوقف و به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.
معاون دستیار دبیر کل سازمان ملل با دعوت از پیونگ یانگ برای از سرگیری گفت وگوهای خلع سلاح کامل شبه جزیره کره، از سیاست هستهای کره شمالی انتقاد کرد و هشدار داد که تحولات نگران کننده دیگری در حال اتفاق است.
به گفته الخیاری، کره شمالی سامانههای پرتاب موشکهای بالستیک کوتاه برد راه اندازی کرده و با اشاره به گزارش دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خاطرنشان کرد که پیونگ یانگ فعالیت سایت آزمایش هستهای پونگی-ری را متوقف نکرده است.
دستیار دبیرکل سازمان ملل همچنین با انتقاد از رویکرد برخی از کشورها در روی آوردن به استراتژی سلاحهای هستهای، این تسلیحات را تهدیدی وجودی برای بشریت دانست و بر اهمیت ادامه یافتن تلاشهای نابودی آنها تاکید کرد.
وی تصریح کرد که دبیرکل سازمان ملل خواستار بازگشت کره شمالی به گفت وگو و مذاکره است و تعهد خود به همکاری با همه طرفهای مرتبط برای تحقق صلح پایدار و خلع سلاح کامل شبه جزیره کره را تکرار میکند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سهشنبه به وقت محلی، آزمایش موشکی کره شمالی را به شدت محکوم و آن را اقدامی بی پروا و نقض قطعنامههای شورای امنیت دانست.
دبیرکل سازمان ملل از بی توجهی کره شمالی به امنیت پروازهای بین المللی و ایمنی، ابراز نگرانی کرد و از این کشور خواست تا گفت وگوهایش با طرفهای مرتبط جهت تحقق صلح پایدار در شبه جزیره کره و خلع سلاح کامل این منطقه را از سر بگیرد.
ایالات متحده آمریکا نیز در واکنش به پنجمین آزمایش موشکی کره شمالی در یک هفته اخیر، خواستار تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل شده بود که روز چهارشنبه تشکیل شد.
به استناد گزارشهای خبری اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ کیم جونگ اون رهبر کره شمالی وعده داد که توسعه برنامه تسلیحات هستهای کشورش را شتاب میدهد و آنها را به گونهای آماده میکند تا “در هر زمانی” مورد استفاده قرار بگیرد.
رهبر کره شمالی اوایل سال جاری گفته بود که تسلیحات هستهای او هرگز محدود به مأموریت بازدارندگی جنگ نخواهد شد و در صورت تهدید منافع ملی کشورش، میتواند پیشگیرانه از آن استفاده شود.
کره شمالی بعداً طرحهایی را برای تعیین وظایف جدید به یگانهای ارتش در خط مقدم تصویب و این گمانه زنی را ایجاد کرد که این اقدام گامی به سوی استقرار سلاحهای هستهای میدان نبرد در امتداد مرز خود با کره جنوبی است.