جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 46578 |
تاریخ انتشار : 21 مارس 2023 - 11:59 |
ارسال به دوستان
پ

روستای کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است که به فاصله 60 کیلومتری از جنوب غرب تبریز و در شهر اسکو قرار گرفته و می‌تواند یک تجربه سفر متفاوت را برایتان رقم بزند. بافت روستای کندوان بر اثر فعالیت کوه‌های آتشفشانی منطقه و پرتاب شدن و انباشته شدن مواد مذاب و گدازه‌‌‌های آتشفشانی و سپس شکل گرفتن‌شان طی سال‌ها بر اثر باد و باران به وجود آمده است. ادامه زندگی در این شیوه معماری، کندوان را به یک استثنا در جهان تبدیل کرده است. روستای کندوان پیشینه‌ای شش هزار ساله با آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد و نیمه اول سال بهترین زمان برای سفر به این روستای صخره‌ای است.

اقتصادسنج| اکوپدیا؛ روستای کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است که به فاصله 60 کیلومتری از جنوب غرب تبریز و در شهر اسکو قرار گرفته و می‌تواند یک تجربه سفر متفاوت را برایتان رقم بزند. بافت روستای کندوان بر اثر فعالیت کوه‌های آتشفشانی منطقه و پرتاب شدن و انباشته شدن مواد مذاب و گدازه‌‌‌های آتشفشانی و سپس شکل گرفتن‌شان طی سال‌ها بر اثر باد و باران به وجود آمده است. ادامه زندگی در این شیوه معماری، کندوان را به یک استثنا در جهان تبدیل کرده است. روستای کندوان پیشینه‌ای شش هزار ساله با آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد و نیمه اول سال بهترین زمان برای سفر به این روستای صخره‌ای است.

چگونه به روستای کندوان برویم؟

روستای اسرارآمیز کندوان را می‌توانید در شمال غربی کشور و در استان آذربایجان شرقی پیدا کنید. این روستای صخره‌ای در همسایگی شهر اسکو واقع شده است و در دامنه‌ی کوه آتش‌فشانی سهند قرار دارد. خانه‌های این روستا به صورت پلکانی و همانند کندو‌های عسل بنا شده‌اند و در جوار رودخانه‌ی کندوان قرار دارند. برای رسیدن به این روستای تاریخی باید حدود ۶۰ کیلومتر از جنوب‌ غربی تبریز فاصله بگیرید. این روستا از شهرستان اسکو نیز ۱۸ کیلومتر فاصله دارد و دارای جاده‌ای پر پیچ و خم و کوهستانی است.

معماری حیرت‌انگیز و خارق‌العاده‌ی خانه‌های روستایی این منطقه در کنار آب و هوای کوهستانی آن و وجود باغ‌های سرسبز و زیبا گردشگران بسیاری را به این روستا جذب می‌کند.

جاذبه های دیدنی کندوان 

روستای کندوان

روستای صخره ای

بدون شک اصلی ترین جاذبه این روستا خود روستاست. قدم زدن بین راه های پرشیب این روستا و دیدن خانه های صخره ای به اندازه جذاب است که سیر نخواهید شد. شما می توانید ضمن قدم زدن در روستا با مردم محلی معاشرت داشته باشید و از محصولات و صنایع دستی آن ها خریداری کنید. عکاسی در فضای روستا هم از مهم‌ترین تفریحات گردشگران در روستای کندوان است.

مسجد بزرگ

بزرگ‌ترین کران یا صخره روستا به مسجد بزرگ معروف است. این صخره نیز چهار طبقه است که طبقه اول آغل، طبقه دوم فضای اصلی مسجد، طبقه سوم مسکونی و طبقه چهارم محل انبار است. خود فضای مسجد به دو قسمت زنانه و مردانه تقسیم می شود. دیوارهای مسجد پوششی از گچ سفید دارند و دورتادور آن با شمع و چراغ و مهر تزئین شده است. طاقچه هایی نیز برای قرار دادن چای وجود دارد.

روستای کندوان

موزه مردم شناسی کندوان

اگر قصد دارید بیشتر با نوع معیشت و زندگی مردم بومی کندوان آشنا شوید می توانید از موزه مردم شناسی کندوان بازدید کنید. این موزه که یک موزه خصوصی محسوب می شود این فرصت را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد تا از نزدیک با فرهنگ مردم کندوان و چگونگی زندگی آن ها در این روستای صخره ای آشنا شوند.

مسجد کوچک

مسجد کوچک که در یک طبقه صخره ای قرار دارد در گذشته برای نماز صبح استفاده می شد متاسفانه امروزه این مسجد متروکه شده و چیز زیادی از آن باقی نمانده است.

روستای کندوان

آب معدنی کندوان

یکی از معروف ترین و بهترین چشمه های آب معدنی در کندوان واقع شده است. آب این چشمه خاصیت درمانی دارد و برای بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار بسیار مفید است. چشمه آب معدنی کندوان در دامنه کوه و در کنار دره سرسبز روستا واقع شده و به وسیله چند شیر آب در دسترس  برای استفاده مردم است.

روستای کندوان

داخل کران‌های روستا

یکی از جاذبه‌های اصلی روستای کندوان فضای داخلی کران‌هاست. مردم روستا هنوز هم از کران‌ها برای زندگی استفاده می‌کنند، به‌همین منظور نوع معماری داخلی کران‌ها از دیدنی‌های عجیب این روستا محسوب می‌شود. فضای اصلی کران به عنوان فضای نشیمن استفاده می‌شود و در برخی کران‌ها فضای مخصوص خواب با یک سکو از فضای نشیمن جدا شده است. مردم روستا داخل کران‌ها طاقچه‌هایی کنده‌اند که به یوک‌یری مشهور است. اکثر مردم از این مکان برای قراردادن لحاف و تشک استفاده می‌کنند.

بخش جالب دیگر در معماری داخلی، آشپزخانه کران‌هاست. آشپرخانه‌ها در خارج از بخش اصلی قرار دارد و تنور خانه در کنار فضای اصلی قرار گرفته است. علت این امر، استفاده از گرمای تنور برای گرمایش اتاق نشیمن است. تنور‌ها در دل کوه حفر شده‌اند اما سیستم تهویه مطبوعی دارند. برای نور داخل کران‌ها از پنجره استفاده شده که عمدتا پنجره‌ها چوبی و چهارگوش هستند.

روستای کندوان

طبیعت روستای کندوان

به غیر از معماری زیبای روستای کندوان، طبیعت سرسبز و زیبا با مناظر فوق العاده این روستا باعث شده تا روستای کندوان یکی از مقاصد زیبای گردشگری استان آذربایجان به حساب بیاید. کندوان در روزهای اول بهار به رنگ سبز روشن در می‌آید و کران‌های قهوه‌ای رنگ در میان آن سر برآورده است و در روزهای آخر پاییز و زمستان روستا به رنگ سفید در می‌آید. باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی روستا در اطراف کران‌ها قرار گرفته و در روزهای برداشت محصول زیبایی خاصی به منطقه می‌دهد. کندوان جز شهرهای خنک برای سفر در تابستان محسوب می‌شود.

روستای کندوان

سوغات روستای کندوان

به هنگام بازدید از روستای کندوان و مشاهده کران‌ها، اولین تصویری که به ذهن خطور می‌کند، شباهت این صخره‌ها به کندوهای عسل است؛ این در حالی است که عسل یکی از مهم‌ترین سوغات‌ کندوان است. خشکبار نیز یکی دیگر از سوغات خطه آذربایجان است که به برکت آب و هوای مناسب در اکثر مناطق استان محصولات خشکبار با کیفیت عالی عرضه می‌شوند. در صورتی که سفر به کندوان را در همین فصل تابستان انتخاب می کنید، می‌توانید از میوه‌های درختان منطقه مانند زردآلو، آلبالو و… هم سوغات تهیه کنید. صنایع دستی و انواع بافته‌ها هم که بیشتر دسترنج زنان این منطقه است در کندوان یافت می شود و در جای جای روستا عرضه می‌شود.

دسترسی به روستای کندوان

اگر با هواپیما، قطار و یا اتوبوس به تبریز سفر کرده اید می توانید بعد از رسیدن به تبریز با اتوبوس هایی که به مقصد کندوان می روند خود را به این روستا برسانید. اما اگر با ماشین شخصی به تبریز سفر کرده اید برای رفتن به روستای کندوان باید ابتدا خود را به شهر اسکو در ۶۰ کیلومتری تبریز برسانید. بعد از این‌که به اسکو رسیدید به سمت جنوب این شهر و خیابان چای‌کنار در پیش بگیرید. سپس شهر اسفنجان  را که رد کردید پس از ۷ کیلومتر به یک دوراهی در می‌رسید که راه سمت چپ شما را به روستای کندوان می رساند.

روستای کندوان

اقامتگاه های کندوان

۱_ هتل صخره ای لاله کندوان

۲_ هتل صخره ای هما کندوان

۳_ هتل نظری

۴_ هتل عمارت سنگی

۵_ هتل صخره ای تورال

۶_ سوئیت صخره ای بام کندوان

۷_ اقامتگاه بوم‌گردی گونش کندوان

۸_ اقامتگاه بوم گردی آراز

۹_ اقامتگاه بوم‌گردی سهند کندوان

علاوه بر این اقامتگاه ها شما می توانید خانه هایی با قیمت پایین تر نیز در خود روستا برای مدت زمانی که در این روستا هستید، اجاره کنید. به طور تقریبی هزینه اقامت در کندوان از شبی ۲۰۰ هزار تومان آغاز می شود تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می رسد.

سخن پایانی

اگر قصد سفر به این منطقه زیبا و خوش آب و هوا را دارید تا چند روزی از هیاهو شهر نشینی و اسارت بین دیوارهای بتنی و فلزی خلاص شوید و در طبیعت بکر این منطقه میان صخره ها اقامت کنید، حواستان به مردم بومی این منطقه و حریم خصوصی‌شان باشد‌. ما موظفیم به عنوان میهمانان این روستا به قوانین آن‌ها احترام بگذاریم و تداخلی در معیشت آن‌ها ایجاد نکنیم. یادمان باشد که همین تفاوت های فرهنگی است که زیباست و ما سفر می کنیم که با همین تفاوت ها آشنا شویم.

سهیلا حسن وند|

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید