فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان برای سال ۲۰۲۴میلادی شامل اسامی ۱۴ دانشگاه عربی است، در حالی که موسسات اروپایی و آمریکایی بر اساس طبقه بندی «QS» در فهرست ۱۰ دانشگاه نخست جهان قرار دارند.
فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان برای سال ۲۰۲۴میلادی شامل اسامی ۱۴ دانشگاه عربی است، در حالی که موسسات اروپایی و آمریکایی بر اساس طبقه بندی «QS» در فهرست ۱۰ دانشگاه نخست جهان قرار دارند.
به گزارش اقتصادسنج به نقل از الخلیج الجدید«QS» مخفف «Quacquarelli Symonds» است و در واقع نوعی سیستم رتبهبندی دانشگاهی است. در این سیستم ارزشیابی، دانشجویان میتوانند دانشگاههایی با رتبهبندی بالا در حوزههای مختلف را جستجو کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنند.
طبقهبندی «QS» شامل حدود ۱۵۰۰ دانشگاه است و دانشگاهها در آن بر اساس ۳ معیار جدید ارزیابی می شوند: توسعه پایدار، نتایج اشتغال دانشجویان و شبکه تحقیقاتی بین المللی.
نتایج رتبه بندی بر اساس تجزیه و تحلیل ۱۷.۵ میلیون مقاله دانشگاهی و نظرات کارشناسی بیش از ۲۴۰۰۰۰ عضو هیئت علمی و کارمند دانشگاهی است.
در این میان، دانشگاه ملک عبدالعزیز عربستان در رتبه ۱۴۳ جهان و رتبه نخست در جهان عرب قرار گرفته و پس از آن دانشگاه قطر در رتبه ۱۷۳ جهان جای گرفته سپس دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد عربستان رتبه ۱۸۰ را به خود اختصاص داده است. دانشگاه ملک سعود هم در رتبه ۲۰۳ و پس از آن دانشگاه آمریکایی بیروت در رتبه ۲۲۶ قرار دارند.
دانشگاه خلیفه در رتبه ۲۳۰، دانشگاه امارات متحده عربی رتبه ۲۹۰، دانشگاه حمد بن خلیفه در رتبه ۳۱۰، دانشگاه آمریکایی شارجه در رتبه ۳۶۴ و دانشگاه قاهره در رتبه ۳۷۱ قرار گرفتند.
همچنین دانشگاههای شارجه، سلطان قابوس، اردن و دانشگاه آمریکایی در قاهره به جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان پیوسته و تعداد کل دانشگاه های عربی در این فهرست را به ۱۴ دانشگاه رساندند.
در سطح بینالمللی، مؤسسه فناوری ماساچوست برای دوازدهمین بار متوالی در رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان قرار گرفت، در حالی که دانشگاه کمبریج رتبه دوم را حفظ کرد و رتبهبندی دانشگاه آکسفورد با یک پله صعود به رتبه سوم رسید.
به طور کلی، ۱۰ دانشگاه برتر امسال امتیازهای بیشتری را ثبت کردند، زیرا موسسه فناوری ماساچوست سال گذشته ۱۰۰ امتیاز مشابه را کسب کرد، در حالی که رتبه کمبریج از ۹۸.۸ امتیاز در سال گذشته به ۹۹.۲ امتیاز افزایش یافت.
سیستم ارزشیابی QS هر دانشگاه را از چندین نظر مورد بررسی قرار میدهد و رتبههای متفاوتی به دانشگاهها اعطا میکند، دانشجویان میتوانند در این سیستم به سرعت نقاط قوت دانشگاهها را شناسایی کنند.
چگونگی رتبه بندی دانشگاههای دنیا در سیستم ارزشیابی QS، این گونه است که دانشگاههای مطرح دنیا در طیف وسیعی از زمینهها مانند آموزشی، پژوهشی، امکانات، برنامههای موجود و اثرات زیستمحیطی بررسی و تعیین سطح میشوند.
شفقنا/
ی زمانی عربها آرزوی پژوشکدها دانشکاه صنایع ایران راداشتند حال اومدن فهرست دانشگاههای برتر و ایران جایگاهی دراین مقوله ندارد چه کار که نکردین با این کشور وقتی مدرک فروشی باب میشه دکتر منهدس قلابی وکیل نماینده مجری امور عنوان و مصدرنشین میشه باید منتظر از این بدترش هم باشیم….