شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 51670 |
تاریخ انتشار : 16 آوریل 2023 - 20:34 |
ارسال به دوستان
پ

رئیس شورای تأمین دام کشور از کاهش هفتگی ۵ تا ۶ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار خبر داد و دلایل اصلی این روند کاهش قیمت را افزایش عرضه دام‌های داخلی و افت تقاضا عنوان کرد.

اقتصادسنج | رئیس شورای تأمین دام کشور از کاهش هفتگی ۵ تا ۶ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار خبر داد و دلایل اصلی این روند کاهش قیمت را افزایش عرضه دام‌های داخلی و افت تقاضا عنوان کرد.

در روز‌هایی که مرغ در حال ثبت رکورد قیمتی است بازار گوشت قرمز پس از مدتی ثبات، روند کاهش قیمت به خود گرفته است. طبق گفته کارشناسان، اصلی‌ترین دلایل این کاهش قیمت، افزایش عرضه دام‌های داخلی و افت تقاضا است.

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، در گفت و گو در این باره به  گفت: عرضه دام توسط دامداران افزایشی بوده و در برخی استان‌ها حجم عرضه در سطح بسیار بالایی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش عرضه به دلیل تولید مناسب دام در پی بارندگی‌های اخیر و تشکیل مراتع کافی انجام گرفته است، ضمن اینکه با افزایش دما امکان نگهداری دام برای دامداران کمتر می‌شود.

به گفته پوریان؛ با افزایش دما مراتع کمتر شده و دام باید در دامداری تعلیف شود که با توجه به گرانی نهاده‌های خوراک دام صرفه اقتصادی ندارد، در نتیجه ترجیح دامداران عرضه حداکثری تا قبل از شروع فصل گرم است.

وی با تأکید بر اینکه همراه با افزایش عرضه، قیمت دام کاهشی شده است، افزود: تا قبل از ایام نوروز قیمت هر کیلوگرم بره تا ۵ ماه ۱۷۰ هزار تومان، قیمت هر کیلوگرم بره تا ۷ ماه ۱۶۰ هزار تومان بود که اکنون به ترتیب حداکثر هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار تومان و ۱۴۵ هزار تومان هستند.

پوریان قیمت حال حاضر هر کیلوگرم بره با سن بالاتر را ۱۳۲ تا ۱۳۵ هزار تومان اعلام کرد.

وی تصریح کرد: روند افزایشی عرضه دام، قیمت در بازار مصرف را نیز تحت تأثیر قرار داده و اکنون شاهد کاهش ۵ تا ۶ هزار تومانی هفتگی هر کیلوگرم گوشت قرمز در بازار هستیم.

پوریان مجموع کاهش قیمت گوشت قرمز پس از نوروز را ۳۰ تا ۳۵ درصد عنوان کرد.

وی معتقد است؛ علاوه بر عرضه، کاهش تقاضا نیز در افت قیمت گوشت قرمز در بازار مصرف مؤثر بوده است که ناشی از کاهش مصرف پس از ایام نوروز و تورم حاکم بر اقتصاد کشور است.

رئیس شورای تأمین دام کشور از مسئولان خواست از هم اکنون در فکر جذب دام‌های مازاد دامدارانی باشند که با افزایش دما و خشک شدن مراتع توان نگهداری از دام‌ها را ندارند و مجبور به عرضه هستند.

پوریان اظهار کرد: جذب دام‌های مازاد می‌تواند در قالب خرید حمایتی با هدف تأمین ذخایر مورد نیاز کشور در زمان نیاز به عرضه بیشتر گوشت قرمز برای تنظیم بازار و مهار گرانی باشد.

وی همچنین توجه به صادرات کنترل شده را دیگر پیشنهاد خود برای حمایت از دامداران در روز‌های مازاد تولید برشمرد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :ناشناس

      واقعا کشور اسلامی که میکنین مملکت ماست
      چون همین بوی عید و مخصوصا ماه مبارک رمضان اومد قیمتها رفت بالا مخصوصا قیمت مرغ وگوشت که اگر اگر اگر مردم ضعیف ماهی یه کیلو که بعضی ها اون یه کیلو رو هم نمی تونستن بخرن بخورن نتونن بخرن که روزه شون حسابی قبول بشه در عوض پول داره باز مخصوصا مسئولین محترم اینقدر بخورن تا بترکن بلاخره خدایی هم هست

    1. نویسنده :ناشناس

      نه داداش هیچکدوم ازاین قصه هایی که بهم بافتیددرست نیست علت اول ناتوانی مردم ازخریدگوشت کیلویی ۵۰۰۰۰۰ تومن باعث کاهش تقاضاورکودبازارشده دوم اینکه دست دلال نامردهنوزتوکاره ومثل چوب دوسرگوه میمونن که برامنافع خودش یکبارمردم رابیچاره میکنن وباردیگرتوسرمال میزنه وتولیدکننده راونقش اش اینه که بگه مازادداریم مفت خری کنه وصادرکنه ودوباره ۳ماهه دیگه بگن کمبودداریم وقیمت گوشت رایک میلیونی کنن فقط داستان همینه