روز گذشته اتحادیه سراسری پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور در نامهای خطاب به محمد آقامیری، سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به افزایش ۲۲۰ درصدی هزینه تولید پس از اصلاح نظام یارانه و زیان ماهانه بیش از ۲۱۶۰ میلیارد تومان مرغداران، درخواست افزایش قیمت مصوب خرید مرغ زنده را دادند.
اقتصادسنج | روز گذشته اتحادیه سراسری پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور در نامهای خطاب به محمد آقامیری، سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به افزایش ۲۲۰ درصدی هزینه تولید پس از اصلاح نظام یارانه و زیان ماهانه بیش از ۲۱۶۰ میلیارد تومان مرغداران، درخواست افزایش قیمت مصوب خرید مرغ زنده را دادند.
درخواست افزایش قیمت مصوب خرید مرغ زنده از مرغداران در حالی است که قیمت این کالای اساسی در برخی استانها افزایش زیادی داشته و صفهای طولانی برای خرید مرغ با نرخ دولتی در مراکز عرضه شکل گرفته است.
اما به اعتقاد مرغداران؛ مشکلات مدیریتی دولت دلیل بروز این شرایط در بازار مرغ است و مرغداران نباید تاوان آن را با تحمل زیان بدهند، چراکه نتیجه آن از دست رفتن تولید و نوسانان شدیدتر در بازار است.
محمد علی کمالی سروستانی، مشاور عالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، در این ارتباط به گفت: پس از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها هزینههای تولید مرغ ۲۲۰ درصد افزایش یافت، اما متناسب با آن قیمت مصوب خرید مرغ از مرغداران افزایش پیدا نکرد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، به واسطه تحمیل تولید مازاد بر نیاز مرغ از سمت دولت به صنعت مرغداری، شاهد کاهش تقاضا به نسبت عرضه در بازار بودیم.
کمالی سروستانی تصریح کرد: عدم توازن بین عرضه و تقاضا در شرایطی اتفاق افتاد که هزینه تولید هر کیلوگرم مرغ به بیش از ۵۰ هزار تومان رسید ولی متوسط خرید مرغ از مرغداران حداکثر ۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان بود؛ به عبارت دیگر، صنعت مرغ گوشتی در ماههای پس از اصلاح نظام یارانهای، ماهیانه بیش از ۲۱۶۰ میلیارد تومان زیان دید.
وی با بیان اینکه تحمیل این زیان همراه با عدم حمایت دولت از صنعت مرغداری کشور بود، افزود: مرغداران امید داشتند دولت در سالجاری به جبران زیانهای تحمیل شده، قیمت مصوب مناسب و کارشناسی برای مرغ زنده تعیین کند اما، هنوز این اقدام مهم و ضروری اتفاق نیفتاده است.
به گفته کمالی سروستانی؛ به رغم اطلاع مسئولان از افزایش قابل توجه هزینه های تولید و زیان مرغداران همچنان اصرار بر خرید مرغ از مرغداران به نرخ پایین دارند و آن ها را تحت فشار و برخوردهای شدید نیروهای نظارتی قرار داده اند.
وی معتقد است؛ اینگونه رفتارها و برخوردها با مرغداران بدون پشتوانه قانونی و شرعی است و نتیجهای جز از دست رفتن تولید و نوسانان شدیدتر در بازار ندارند.
کمالی سروستانی خبر داد: اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، همراه با نامه به سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی آنالیز قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ را نیز برای تعیین قیمت مصوب جدید ارائه داده است.
مشاور عالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران قیمت برآورد شده برای خرید هرکیلوگرم مرغ زنده از مرغداران را ۵۳ هزار تومان عنوان کرد.
بدبختمون کردین خدا ازتون نگزره