شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 58938 |
تاریخ انتشار : 24 می 2023 - 10:45 |
ارسال به دوستان
پ

اگر کارکرد شما به‌صورت متوالی بوده است و ادامه دارد مبالغ پرداختی به‌عنوان سنوات و پایان کار در مدت اشتغال علی‌الحساب تلقی می‌شود و کارفرما مکلف است در موقع اتمام قرارداد کار علی‌الحساب مبالغ پرداخت‌شده را نیز پرداخت کند.

اقتصادسنج| اگر کارکرد شما به‌صورت متوالی بوده است و ادامه دارد مبالغ پرداختی به‌عنوان سنوات و پایان کار در مدت اشتغال علی‌الحساب تلقی می‌شود و کارفرما مکلف است در موقع اتمام قرارداد کار علی‌الحساب مبالغ پرداخت‌شده را نیز پرداخت کند.

کارگرانی که مشمول قانون کار هستند، از حقوق و مزایای مختلفی در رابطه با انجام وظایف خود در حین کار برخوردار هستند که یکی از مهم‌ترین این مزایا پاداش سالانه آنان است.

«پایه سنواتی»، مفهومی متفاوت از «مزایای پایان کار» است و معمولاً کارگران آن را با معنای عرفی «سنوات» اشتباه می‌گیرند. «پایه سنواتی» را می‌توان بخش حمایتی پایه حقوق نامید که معمولاً برای جبران حداقل دستمزد، توسط شورای‌عالی کار، تصویب و ابلاغ می‌شود. این بخش از حقوق، در واقع قسمتی از حقوق پایه است که معمولاً با حداقل دستمزد جمع و به کارگر پرداخت می‌شود؛ هرچند می‌توان آن را به‌صورت چند ماه یک بار یا سالی یک‌بار نیز پرداخت کرد. «پایه سنوات» یکی از مزایای جانبی دستمزد است و تغییر میزان سالانه آن ارتباطی با افزایش دستمزد ندارد.

اما همواره این سؤال مطرح است؛ آیا پرداخت سنوات و پایان کار به‌صورت ناقص و امضای برگه تسویه حساب علی‌الحساب تلقی می‌شود؟

طبق ماده 24 قانون کار مزایای پایان کار و سنوات در اتمام قرارداد کار به‌ازای هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق باید پرداخت شود.

طبق توضیحات ارائه‌شده اگر کار شما جنبه مستمر داشته باشد و قرارداد کار از نوع شفاهی، با توجه به اینکه اتمام قرارداد کار مشخص نیست با توجه به تبصره 2 ماده 7 قانون کار نوع قرارداد کار دائمی تلقی می‌شود.

اگر کارکرد شما به‌صورت متوالی بوده باشد و ادامه دارد مبالغ پرداختی به‌عنوان سنوات و پایان کار در مدت اشتغال علی‌الحساب تلقی می‌شود و کارفرما مکلف است در موقع اتمام قرارداد کار علی‌الحساب مبالغ پرداخت‌شده را نیز پرداخت کند.

در صورتی که کارفرما علی‌الحساب شدن سنوات پرداختی را قبول نکند و بین کارگر و کارفرما در این مورد اختلافی وجود داشته باشد کارگر می‌تواند در اداره کار علیه کارفرما برای مطالبه مابه‌التفاوت سنوات پرداختی شکایت کند. در صورتی که اداره کار نیز رأی به‌نفع کارفرما صادر کند کارگر می‌تواند طبق توضیحات شرایط علی‌الحساب شدن سنوات کارگران شکایت به دیوان عدالت اداری برای دریافت مابه‌التفاوت سنوات را انجام دهد و پیگیری کند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 3
    1. نویسنده :ناشناس

      بااحترام.درمورد کارگران وبحث دریافت دستمزد کسی باید به عنوان نماینده کارگران باشد که درد ورنج این قشر را حداقل متوجه شود نه کسی که خودش در رفاه با درآمد بالا بدون درد ورنج زندگی کرده.به ولاه که کسی درد ورنج این حقوق کارگری را بجزخدا وخود کارگر نمیداند

    1. نویسنده :ناشناس

      سنوات پایان کار یکماه حقوق ومزایا است چرا کارفرمایان فقط یک ماه حقوق را به کارگر میدن
      لطفا دررابطه با سنوات اگر قانونی هست توصیح دهید.

    1. نویسنده :ناشناس

      سنوات بایان کار حقوق یکماه ومزایاست چرا کارفرمایان فقط پایه حقوق یکماه پرداخت میکنن لطفا توضیح بدین
      ممنون