شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 42092 |
تاریخ انتشار : 19 فوریه 2023 - 13:16 |
ارسال به دوستان
پ

در سال های اخیر با توجه به افزایش قابل توجه جوانان تحصیل کرده در داخل ایران و کمبود فرصت های شغلی مناسب برای آن ها، چگونگی کار کردن در خارج از کشور به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. همچنین با توجه به این‌که با کار کردن در خارج از ایران حتی اگر اقامت کشور مقصد را دریافت نکنید، می توانید پس از بازگشت به ایران سرمایه زیادی را برای خود اندوخته باشید؛ اما کار یابی در خارج از کشور و نحوه دریافت ویزای کشورهای مختلف، دشواری ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد و تنها در صورتی در این مسیر به موفقیت خواهید رسید که اطلاعات صحیح و دقیقی از قوانین کشورهای دیگر داشته باشید.

اقتصادسنج| اکوپدیا؛ در سال های اخیر با توجه به افزایش قابل توجه جوانان تحصیل کرده در داخل ایران و کمبود فرصت های شغلی مناسب برای آن ها، چگونگی کار کردن در خارج از کشور به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. همچنین با توجه به این‌که با کار کردن در خارج از ایران حتی اگر اقامت کشور مقصد را دریافت نکنید، می توانید پس از بازگشت به ایران سرمایه زیادی را برای خود اندوخته باشید؛ اما کاریابی در خارج از کشور و نحوه دریافت ویزای کشورهای مختلف، دشواری ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد و تنها در صورتی در این مسیر به موفقیت خواهید رسید که اطلاعات صحیح و دقیقی از قوانین کشورهای دیگر داشته باشید.

کاریابی در خارج

انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت کاری

شما برای انتخاب کشور مورد نظر برای مهاجرت کاری خود دو انتخاب دارید:

کشورهای حوزه خلیج فارس

کشورهایی مانند کویت، عمان و امارات بیش‌ترین متقاضیان را هنگام انتخاب کشور برای مهاجرت از طریق کار را دارند؛ اما باید به این نکته توجه کنید که با کار کردن در این کشورها، موفق به دریافت اقامت و تابعیت آن‌ها بعد از ۱۰ سال هم نمی‌شوید. درست است که فرآیند مهاجرت به این کشورها به مراتب آسان‌تر از کشورهای دیگر است اما گرفتن اقامت و تابعیت این کشورها به مراتب سخت‌تر و در اکثر مواقع، نشدنی است.

کشورهای اروپایی

کشورهای اروپایی که درست نقطه مقابل کشورهای حوزه خلیج فارس هستند، می‌توانند انتخاب دوم شما باشند. گرفتن اقامت و تابعیت این کشورها به مراتب سخت‌تر و زمان‌بر تر است. شما با گذشت ۵ سال از شروع فعالیت شغلی و اقتصادی خود، موفق به دریافت اقامت این کشورها می‌شوید.

شرایط استخدام نیروی کار در خارج از کشور

کشورهای مختلف بر اساس میزان رشد و توسعه اقتصادی خود و با توجه به میزان کمبود نیروی متخصص در زمینه های مختلف، اقدام به جذب نیروی ماهر بین المللی می کنند. بر این اساس می توان یکی از انواع روش های مهاجرت به خارج از کشور را دریافت ویزای کاری نامید.

در واقع می‌توان گفت که اقدام از طریق دریافت پیشنهاد شغلی و اخذ ویزای کاری، در زمره بهترین روش های مهاجرتی قرار دارد. چرا که این روش، نیاز به سرمایه گذاری هنگفت نداشته و افراد می توانند با خیالی آسوده از شرایط خود جهت کار در خارج از کشور، برنامه ریزی های لازم را برای مهاجرت و زندگی در کشور مورد نظر انجام دهند. شرایط کلی اخذ اقامت دائم از طریق کار در خارج از کشور نیز بدین صورت است که افراد، پس از مدت مشخصی کار و پرداخت بیمه و مالیات به اقامت کشور مورد نظر خود دست می یابند. البته در میان انواع ویزاهای کار، ویزاهایی نیز صادر می شود که دارای استثنا در شرایط اعطای اقامت است.

بررسی شرایط کار در خارج از کشور

کار کردن در کشورهای خارجی شامل شرایط و فاکتورهای مهمی است. از اصلی‌ترین شرایط کار در خارج از کشور می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

سن

یکی از شرایطی که برای یافتن کار در خارج از کشور اهمیت دارد، سن افراد است. هرچه سن پایین‌ تر از ۴۰ سال باشد، شانس پیدا کردن شغل برای افراد بهتر خواهد بود.

مدرک تحصیلی

برای داشتن موقعیت کاری مناسب‌ تر، بهتر است با مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر اقدام کنید. البته ممکن است با مدرک دیپلم و فوق دیپلم در کشورهای پیشرفته‌ای مثل کانادا کار پیدا کنید ولی قدرت انتخاب شما در انتخاب شغل در این شرایط محدود و کم است.

سوابق‌کاری

سابقه کاری، یکی دیگر از شرایط کاری کشورهای خارجی در زمینه تخصصی شما است. حداقل ۳ سال سابقه کاری در این حوزه تخصصی، الزامی است.

مدرک زبان

مدرک زبان و تسلط شما به زبان کشوری که آن را برای کار انتخاب می‌کنید حائز اهمیت است. البته این شرایط برای افرادی است که به دنبال کار در خارج از کشور با مدرک لیسانس، فوق لیسانس ودکتری هستند. برای مثال شما برای کشورهایی مانند آلمان و اتریش، باید مدرک زبان آلمانی را از سطح B1 به بالا داشته باشید. تسلط نسبی به زبان مدنظر برای افرادی که دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم هستند  کافی بوده و می‌توانند بدون مدرک زبان در خارج از کشور کار کنند.

وضعیت تاهل و سن فرزندان

شما می‌توانید برای افراد درجه اول خود درخواست ویزای همراه کنید، اما انجام این کار به صورت همزمان ریسک بالایی دارد. برای به وجود نیامدن این مشکل بهتر است چند ماهی را در کشور مورد نظر کار کنید سپس برای ویزای همراه اقدام کنید. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال کسانی هستند که می‌توانید برای آن ها ویزای همراه درخواست کنید.

بهترین رشته ها برای کار در خارج از کشور

یکی از دغدغه های متقاضیان کار در خارج از کشور این است که چه رشته ای را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند که دارای بازار کار خوبی برای مهاجرت به خارج از کشور باشد. در این زمینه باید خدمت شما عزیزان عرض کنیم که طبق تجربه، رشته های مرتبط با IT، رشته مدیریت گردشگری، مدیریت بازاریابی، مدیریت کسب و کار، و MBA دارای بهترین بازار کار در کشورهایی مانند هلند، سوئیس، آلمان، اتریش، فنلاند و نروژ هستند. یکی از بهترین روش ها برای افزایش شانس کاریابی در خارج از کشور این است که افراد در این رشته ها در کشورهای ذکر شده تحصیل نموده و سپس به راحتی در بازار کار آن کشور مشغول به کار شوند و اقامت تحصیلی را به اقامت کاری تبدیل کنند.

مدارک مورد نیاز برای کار در خارج

۱_ ارائه دعوت‌ نامه معتبر از کارفرمای کشور مورد نظر

۲_ ارائه فرم تکمیل شده درخواست کار

۳_ ترجمه رسمی مدارک تحصیلی (شامل گواهی پایان دوره ۳ ساله راهنمایی، گواهی پایان دوره متوسطه، گواهی پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد)

۴_ مدارک مربوط به زبان، سوابق کاری و رزرو بلیت و هتل در کشور مورد نظر

۵_ ارائه رزومه کاری و مهارتی در زمینه شغلی مربوطه

۶_ دو قطعه عکس

۷_ مدارک شناسایی اصل و کپی شناسنامه یا کارت ملی به همراه اصل و کپی پاسپورت

۸_ گواهینامه تمکن مالی و ارائه بیمه‌نامه

انواع ویزای کاری اروپا

اولین قدم برای کاریابی مجانی در اروپا این است که ویزای کاری کشور مدنظر را اخذ کنید. به جهت اخذ ویزای کاری باید ابتدا با انواع آن آشنا شوید. ویزاهای کاری در اروپا در حالت کلی و به طور معمول به دو دسته تقسیم می‌ شوند. ویزای جستجوی کار آلمان و ویزای job offer   در این قسمت توضیحاتی را در خصوص هر دو شرح خواهیم داد.

ویزای جستجوی کار:

در حال حاضر کشورهایی همانند اتریش و آلمان فرصت بی نظیری را برای شما متقاضیان عزیز فراهم کرده‌ اند که از طریق ویزای ۶ ماه جستجوی کار بتوانید شخصاً در محیط حضور به عمل آورید و از نزدیک با کارفرمای مدنظر ارتباط بگیرید. البته توجه کنید که شما تنها ۶ ماه فرصت دارید تا کار متناسب با رزومه تحصیلی خود را بیابید. در غیر این صورت باید در اولین زمان ممکن و قبل از انقضای کارت خود به کشور مبدا بازگردید. شایان ذکر است که، به منظور کاریابی در اتریش موظفید، شرایط اولیه خود را در سیستم امتیاز بندی وارد کنید و منتظر دعوت نامه از سوی کارفرما کشور مقصد باشید.  چنین شرایطی برای ویزای جستجوی کار آلمان ذکر نشده است‌. برای اخذ ویزای جاب سیکر آلمان تنها کافی است که رزومه خوبی ارائه داده باشید. در واقع، شما براساس فاکتورهایی چون مدرک تحصیلی، مدرک زبان، داشتن سن مناسب زیر ۴۰ سال و داشتن سابقه کاری بالای ۳ سال سنجیده می شوید.

ویزای کار از طریق جاب آفر( پیشنهاد شغلی):

تمامی کشورهای اروپایی و سایر کشورها به اشخاصی که دعوت نامه شغلی داشته باشند اجازه ورود می‌ دهند. به منظور اخذ دعوت نامه از سوی کارفرما اروپایی می توانید از طریق سایت های معتبر کاریابی اقداماتی را در این خصوص به انجام برسانید. در حالت معمول به جهت اخذ دعوت نامه شغلی باید ابتدا مکاتبه ای با کارفرمای مد نظر داشته باشید و ریز جزئیات شرایط خود را برای کارفرمای مربوطه ارسال کنید. اگر رزومه شما کامل باشد و کار فرما شما را تایید کند، اجازه دارید از طریق ویزای کار در کشور مربوطه حضور خود را تیک بزنید.

کاریابی در خارج از کشور و سایت های رسمی کمپانی های بزرگ

شرکت های بزرگ و مهم در اقتصاد هر کشور هر ساله تعدادی از منصب های خالی شغلی خود را جهت استخدام نیروی کار خارجی یا داخلی تبلیغ می کنند. به عنوان مثال در کشور آلمان کمپانی های بزرگی چون: آدیداس، آلدی، BASF ، بایر، BMW، نیز اغلب مشتاق به استخدام نیرو های کار خارجی هستند. البته تنها این کمپانی های بزرگ نیستند که می توانند اقدام به تبلیغ مناصب شغلی خود کنند بلکه شرکت های کوچک تری که اغلب میزان تاثیرشان در اقتصاد آن کشور نیز کم نیست، اقدام به استخدام نیرو می کنند. بنابراین در روند کاریابی های بین المللی می توان در سایت های اصلی کمپانی های بزرگ و متوسط نیز به دنبال پوزیشن شغلی مناسب خود گشت.

نکات مهم برای استخدام در خارج از کشور و طی کردن روند کاریابی در خارج از کشور فقط نمی توان به چند گزینه سازمان های عمومی یا سایت های کاریابی بسنده کرد. در این زمینه شخص می تواند از گزینه های دیگر برای جست و جوی کار استفاده کند و شغل مورد نظرش را بیابد. منابع کاریابی های بین المللی دیگر شامل: روزنامه ها و مجلات آنلاین، شبکه های اجتماعی مانند: LinkedIn ، سفارت خانه ها نیز می شوند.

کاریابی در خارج

کاریابی در خارج از کشور و وضعیت اقامت و اخذ تابعیت

افرادی که متقاضی مهاجرت از طریق کار به یک کشور خارجی هستند ، اغلب خواهان اخذ اقامت و تابعیت از طریق کار در آن کشور نیز است. در بیشتر کشور ها افرادی که بتوانند بعد از 5 سال کار کردن مالیات خود را نیز به طور منظم پرداخت کنند، در ابتدا اقامت دائم را دریافت خواهند کرد و پس از گذشت 1 تا 3 سال از کارت اقامت دائم، می توانند درخواست اخذ تابعیت و پاسپورت آن کشور را بدهند. افرادی که از طریق ویزای کاری به کشورهای مختلف مهاجرت می کنند، قادر خواهند بود تا اقامت دائم و تابعیت کشور مقصد را با رعایت قوانین و ضوابط مشخصی کسب نمایند. افرادی هم که قصد مهاجرت کاری و اخذ ویزای کار کشور آمریکا را داشته باشند پس از گذشت ۵ الی ۷ سال می توانند به Green card آمریکا دست پیدا کنند. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا نیز که از طریق سیستم Skill worker اقدام می کنند و امتیاز های لازم را تحت سیستم express entry برای دریافت دعوت نامه از دولت کانادا کسب می کنند، می توانند پس از ورود به این کشور اقامت دائم کانادا را ظرف مدت ۱ ماه دریافت کنند.

برای اخذ پاسپورت هر کشوری باید فرد متقاضی دریافت پاسپورت با جامعه کشوری که در آن اقامت داشته است، به طور کلی آشنا شده باشد و به آن کشور تعلق خاطر پیدا کرده باشد. لذا لازمه دریافت پاسپورت هر کشوری: داشتن اقامت دائم به مدت مشخص، آشنایی کامل با زبان آن کشور، آگاهی کامل از قوانین و فرهنگ آن کشور است.

سهیلا حسن وند|

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید