جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 124024 |
تاریخ انتشار : 11 نوامبر 2024 - 18:06 |
ارسال به دوستان
پ

در این مطلب قصد داریم به بررسی و شناخت روش‌های مختلف خرید طلا، نحوه خرید، مزایا و معایب خرید طلا و ابزار مالی نوینی مانند صندوق طلا بپردازیم و همچنین ابعاد دیگری از سرمایه‌گذاری در طلا مانند خرید سکه و طلای فیزیکی را هم در نظر بگیریم.

اقتصادسنج| در این مطلب قصد داریم به بررسی و شناخت روش‌های مختلف خرید طلا، نحوه خرید، مزایا و معایب خرید طلا و ابزار مالی نوینی مانند صندوق طلا بپردازیم و همچنین ابعاد دیگری از سرمایه‌گذاری در طلا مانند خرید سکه و طلای فیزیکی را هم در نظر بگیریم.

طلا گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید. دلیل انتخاب طلا به عنوان گزینه سرمایه‌گذاری به خاطر ارزش ذاتی آن و رشد قیمت این فلز گرانبها در بسیاری از بازه‌های زمانی است. طلا انواع مختلفی برای خرید و فروش و همچنین سرمایه‌گذاری دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی و شناخت روش‌های مختلف خرید طلا، نحوه خرید، مزایا و معایب خرید طلا و ابزار مالی نوینی مانند صندوق طلا بپردازیم و همچنین ابعاد دیگری از سرمایه‌گذاری در طلا مانند خرید سکه و طلای فیزیکی را هم در نظر بگیریم.

روش های مختلف خرید طلا

خرید طلا به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. طلا را می‌توان به دو صورت فیزیکی و غیرفیزیکی یا آنلاین خریداری کرد. خرید طلای فیزیکی را می‌توان با مراجعه به طلافروشی‌ها انجام داد. البته خرید انواع سکه طلا از صرافی‌ها هم امکان‌پذیر است. خرید طلای زینتی بنابر برند و سازنده می‌تواند در زمان خرید با اجرت ساخت متفاوت تهیه شود.

خرید آنلاین طلا در بورس

خرید آنلاین طلا در بورس امکانی است که از چند سال پیش به وجود آمده است. این کار به چند طریق ممکن است. یکی از این کارها با خرید گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی انجام می‌گیرد و راه دوم خرید اوراق مشتقه شمش طلا در بورس کالا است.

برای خرید طلا در بورس، اول از همه باید مراحل دریافت کد بورسی و احراز هویت را انجام داد. سپس برای خرید طلا در بورس، دو راه وجود دارد؛ اول این‌که اقدام به خرید گواهی سپرده مبتنی بر سکه طلای بورسی یا اوراق شمش طلا در بورس کالا کرد. در این صورت می‌توان با ارائه گواهی سپرده سکه طلای بورسی به اندازه مشخص، سکه طلای فیزیکی تحویل گرفت یا همان گواهی سپرده کالایی خریداری شده را نگه داشت. این اقدام را همچنین می‌توان درباره شمش طلا نیز انجام داد. نوع دوم خرید طلای آنلاین در بورس، خرید واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق طلا است.

مزایا و معایب خرید طلا در بورس

خرید طلا در بورس مزایا و معایبی دارد. مزایای خرید طلا در بورس شامل موارد زیر می‌شود:

متنوع‌سازی در سرمایه‌گذاری: واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های طلا امکان سرمایه‌گذاری راحت در طلا را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند. دارایی صندوق‌های طلا بین شمش و سکه توزیع شده است و بخش کمی از آن نیز ممکن است صرف دارایی‌های دیگر شده باشد. همین موضوع به معنای متنوع‌سازی در سرمایه‌گذاری است.

سرمایه‌گذاری بی‌خطر در طلا: خرید طلای فیزیکی با خطراتی مانند سرقت، گم شدن و امکان تقلبی بودن در زمان خرید همراه است. این خطرات در زمان سرمایه‌گذاری در طلای آنلاین امکان‌پذیر نیست، چرا که گواهی سپرده کالایی مبتنی بر سکه طلای بورسی و اوراق شمش طلا به پشتوانه شمش و سکه طلای موجود در انبار بورس کالا منتشر می‌شوند. بنابراین امکان تقلبی بودن یا کلاهبرداری در خرید آنلاین طلا وجود ندارد.

نقدشوندگی بالا: واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق طلا از نقدشوندگی بسیار زیادی برخوردار هستند. این در حالی است که برای نقد کردن طلای فیزیکی، نیاز به مراجعه حضوری در بازار طلا است.

معایب خرید طلا در بورس، همان معایبی هستند که در خرید طلای فیزیکی هم وجود دارد. به عنوان مثال نوساناتی که در طلا وجود دارد می‌تواند از معایب خرید طلا در بورس به حساب بیاید.

خرید صندوق طلا

از نظر معامله، همه صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، قابل معامله (ETF) هستند. روزها و ساعت‌هایی که سرمایه‌گذاران می‌توانند اقدام به خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق طلا کنند شامل روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12 ظهر تا 15 بعدازظهر می‌شود.

چطور بهترین صندوق طلا را انتخاب کنیم؟

طول عمر، سابقه، بازدهی در دوره‌های مختلف زمانی، حجم و ارزش معاملات که نشان‌دهنده میزان نقدشوندگی صندوق است، جزو معیارهای انتخاب یک صندوق طلا پربازده محسوب می‌شوند. به علاوه باید به حجم صندوق و حباب اسمی آن نیز برابر با اختلاف قیمت معاملاتی و ارزش خالص دارایی صندوق است، توجه کرد. هر چه عدد حباب اسمی به صفر نزدیک‌تر باشد، به معنای نزدیک بودن قیمت صندوق طلای موردنظر به ارزش خالص دارایی هر واحد آن است. هر چه عدد حباب اسمی از صفر به بالا حرکت کند، حباب قیمت صندوق سرمایه‌گذاری طلای موردنظر بیشتر می‌شود.

مزایا و ریسک های خرید صندوق طلا چیست؟

سرمایه‌گذاری در صندوق طلا با مزایا و ریسک‌هایی هم همراه است. از مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق طلا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

·    سرمایه‌گذاری با پول کم: در حال حاضر، خرید هر گرم طلا به بیش از 4 میلیون تومان وجه نقد نیاز دارد و برای خرید هر سکه طلای تمام هم بیش از 50 میلیون تومان پول لازم است. این در حالی است که خرید هر واحد سرمایه‌گذاری صندوق طلا با 500 هزار تومان امکان‌پذیر است. البته امکان سرمایه‌گذاری در طلا با 50 هزار تومان هم در صندوق طلای کیان با نماد گوهر وجود دارد، منتهی به شرطی که این کار با استفاده از اپلیکیشن کیان دیجیتال انجام شود.

نقدشوندگی بالا: نقد کردن قطعه طلای فیزیکی، نیازمند مراجعه به طلافروشی و حمل و نقل طلا و پذیرفتن ریسک و خطراتی مانند سرقت و گم شدن است. این در حالی است که نقدشوندگی صندوق طلا در کم‌ترین زمان، به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می‌شود.

خرید سکه و طلای فیزیکی

سرمایه‌گذاری به شیوه‌های سنتی مانند خرید سکه و طلای فیزیکی از اولین روش‌های سرمایه‌گذاری در طلا به حساب می‌آید. سرمایه‌گذاری مستقیم در طلا به معنای بهترین روش سرمایه‌گذاری در طلا نیست، چرا که این روش خطراتی مانند سرقت، گم شدن و امکان تقلبی بودن را برای سرمایه فرد سرمایه‌گذار به همراه دارد. جدا از خطراتی که اشاره شد، کارمزد و مالیات و اجرت ساخت طلا و حباب قیمتی هم از دیگر هزینه‌هایی است که در زمان خرید سکه و طلای فیزیکی باید در نظر گرفت.‌

مزایا و ریسک های خرید سکه و طلای فیزیکی چیست؟

البته باید این نکته را در نظر گرفت که خرید سکه و طلای فیزیکی دارای مزایایی هم هست. مزایای خرید سکه و طلای فیزیکی شامل موارد زیر می‌شود:

·    کسب سود در بلندمدت و میان‌مدت

·    تنوع در اندازه و وشکل‌های مختلف طلا در زمان خرید

ریسک‌های خرید طلای فیزیکی شامل موارد زیر می‌شود:

·    امکان خرید طلای تقلبی

·    سرقت و گم شدن طلای فیزیکی

·    پرداخت کارمزد و مالیات یا حباب زیاد

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید