پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-28
کد خبر: 45312 |
تاریخ انتشار : 12 مارس 2023 - 14:11 |
ارسال به دوستان
پ

یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان حوزه طلا، مالیاتی است که باید برای کالای خریداری‌ شده پرداخت کنند. حتی افرادی که با رویکرد مصرف طلا خرید می‌کنند، لازم است مالیات بدهند.

اقتصادسنج| یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان حوزه طلا، مالیاتی است که باید برای کالای خریداری‌ شده پرداخت کنند. حتی افرادی که با رویکرد مصرف طلا خرید می‌کنند، لازم است مالیات بدهند.

این در حالی است که اخیرا در بورس کالا سازوکاری پیش‌بینی شده است که معامله گران بدون پرداخت مالیات می‌توانند در بازار طلا سرمایه‌گذاری کنند. پنجشنبه هفته گذشته معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا راه‌اندازی شد که امکان ورود به این معاملات با حدود ۳۰۰ هزار تومان نیز فراهم است.

امیرمسعودپرور کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ورود شمش طلا به بازار گواهی سپرده بورس کالا تصریح کرد: یکی از ابزارهای مدرن بورس کالا گواهی سپرده کالایی است و زمانی که این ابزار از سال ۱۳۹۷ به بورس کالا راه پیدا کرد، بحث چگونگی پرداخت مالیات آن محل ابهام بود؛ اما سرانجام با پیگیری‌های سازمان بورس و همراهی سازمان امور مالیاتی، ابهام مالیاتی معاملات گواهی سپرده کالایی برطرف شد. | کالا خبر

گواهی سپرده از پرداخت مالیات معاف شد

او ادامه داد: بنابراین پس از جلسات متعدد در اواخر سال ۱۳۹۹، تصمیم بر این شد معاملات گواهی سپرده تا زمان تحویل محصول از پرداخت مالیات معاف باشد. به این مفهوم، تمام معاملات که در بازار ثانویه گواهی سپرده انجام می‌شود، نیازی به پرداخت مالیات ندارد و خریدار تنها هنگام تحویل کالا، مالیات پرداخت می کند.

پرور یادآور شد: معافیت مالیاتی برای طلا که یکی از کالاهای نقد شونده و پرتقاضا برای سرمایه‌گذاران است، گزینه بسیار مهم و تأثیرگذاری به شمار می‌رود تا از طریق این معاملات، سرمایه‌ گذاران حوزه طلا برای بخش مهمی از سرمایه‌گذاری خود در یک بازار شفاف و قانونمند، هیچ مالیاتی پرداخت نکنند.

به گفته او، براساس تصمیمی که اخیراً گرفته ‌شده، قرار است علاوه بر گواهی سپرده شمش طلا، بازار آتی این کالا نیز راه‌اندازی شود که می ‌تواند برای پوشش ریسک خریداران گزینه جذابی باشد.

سرمایه‌های سرگردان به بازار طلا می‌آیند

پرور معتقد است: ایجاد این بازار برای کالای سرمایه‌پذیری چون طلا، می‌تواند پرمخاطب و گسترده شود. به ‌این ‌ترتیب پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی گواهی سپرده و آتی شمش طلا، بخش قابل‌ توجهی از سرمایه‌های سرگردان جذب این بازار شود.

پرور تصریح کرد: با راه‌اندازی بازار آتی شمش طلا، سرمایه‌گذاران با ریسک کمتری می‌توانند در این بازار خرید کنند، ضمن اینکه در بازار جدید، هر گواهی سپرده معادل یک دهم طلا است که این مسئله می‌تواند باعث جذب سرمایه‌های خُرد به بازار طلا شود.

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید