شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 74317 |
تاریخ انتشار : 11 سپتامبر 2023 - 0:39 |
ارسال به دوستان
پ

دلار نخستین روز هفته را با افزایش قیمت شروع کرد و با کریدور بالاتر فقط ۱۵۰ تومان فاصله داشت اما امروز این اسکناس بدون تغییر و با قیمت روز قبل معامله شد. بازیگران بازار ارز محدوده مذکور را منطقه حساس برای قیمت دلار می‌دانند.

اقتصادسنج | دلار نخستین روز هفته را با افزایش قیمت شروع کرد و با کریدور بالاتر فقط ۱۵۰ تومان فاصله داشت اما امروز این اسکناس بدون تغییر و با قیمت روز قبل معامله شد. بازیگران بازار ارز محدوده مذکور را منطقه حساس برای قیمت دلار می‌دانند.

در دومین روز از هفته جاری دلار بدون تغییر محسوس و با قیمت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تا 49 هزار و ۸۵۰ تومان، همانند روز گذشته معامله شد. حرکت رنج قیمت دلار در هفته نیمه‌تعطیل جاری در حالی رخ داد که برخی معامله‌گران معتقدند دست بازارساز پر است و عرضه و تقاضا در تعادل قرار دارد.

در حالی که تقاضای مسافرت‌ در فرصت باقیمانده از تابستان رو به افول است، فعالان بازار ارز از بی‌رمقی معاملات همانند هفته گذشته می‌گویند. این در حالی است که برخی نیز معتقدند با توجه به اینکه دلار در کانال ۴۹ هزار تومانی تثبیت شده است، برگشت به کانال پایین‌تر برای این اسکناس دور از ذهن است.

همچنین کارشناسان اقتصادی به موضوع بروز اثر نقدینگی در نیمه دوم سال بر بازارهای مالی اشاره می‌کنند. با این وجود آنها معتقدند قیمت دلار سقف ۶۰ هزار تومانی گذشته را نیز نخواهد شکست. به اعتقاد آنها تجربه نشان داده شکست سقف‌ در دلار،‌ فاصله‌های زمانی حداقل دو ساله نیاز دارد و ما از سقف ۶۰ هزار تومانی نزدیک به هشت ماه فاصله گرفته‌ایم.

توافق برجام دلار را 30 هزار تومانی می‌کند؟

در همین راستا علی طباطبایی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه قیمت دلار در مسیر طبیعی خود در حرکت است گفت: «موضوع خبردرمانی و شوک‌های بازدارنده قیمتی در کوتاه‌مدت بر بازار ارز اثرگذار است. این در حالی است که کف قیمت دلار محدوده ۴۹ هزار تومانی است و در میان‌مدت و محدوده زمانی ۶ ماهه این اسکناس کانال‌های بالاتر قیمت را می‌بیند.»

طباطبایی با اشاره به تلاش‌ها و سیگنال‌های سیاست‌گذار برای روند کاهشی در بازار ارز اظهار داشت: «با تمام تلاش‌های بازارساز، دلار باز هم مسیر صعودی خود را خواهد رفت. یکی از دلایل آن نیز این است که  صنایع بالادستی کشور خودشان را با دلارهای قیمت بالاتر وفق می‌دهند. بر همین اساس بعید می‌دانم کاهش دستوری قیمت دلار جواب دهد.»

وی خاطرنشان کرد. «شرط کاهش شدید قیمت دلار توافق برجام است و در صورت انجام توافق، می‌توان امید داشت تا یک سال آینده، قیمت اسکناس آمریکایی به نیمه کانال ۳۰ هزار تومانی برگردد. در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»

این کارشناس اقتصادی به تلاش بازارساز برای ثابت نگه‌ داشتن قیمت دلار در محدوده مشخصی اشاره کرد و گفت: «حواشی بازار ارز که توسط بازارساز ایجاد می‌شود باعث رنج‌شدن قیمت دلار در ما‌ه‌‌ها و هفته‌های گذشته شده است. به اعتقاد من مادامی که موضوع توافقات و مسائل کلان کشور سمت و سوی مشخصی بگیرد، دلار در محدوده فعلی نوسان خواهد داشت.»

وی پیش از این در زمانی که دلار در کریدور ۵۰ هزار تومانی قرار داشت و با قیمت ۵۴ هزار تومان مبادله می‌شد به احتمال شوک قیمتی بازدارنده به بازار ارز توسط بانک مرکزی اشاره کرده بود.

تهران آماده توافق است؟

در روزهای گذشته موضوع افزایش فروش نفت ایران و توافق موقت آمریکا و ایران با میانجیگری عمان از مسائلی بود که معامله‌گران بازار ارز به آن توجه نشان دادند. در همین راستا حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران طی مصاحبه خبری در لبنان به اراده سیاسی تهران برای رسیدن به نقطه توافق اشاره کرده بود. وی به ابتکار سلطان عمان برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا اشاره و آزادسازی بخشی از اموال ایران و تبادل زندانیان سیاسی را از اثرات مثبت مذاکرات صورت گرفته در راستای توافق برجام عنوان کرده بود.

این در حالی است که برخی رسانه‌های خارجی دست دولت بایدن را برای انجام توافق با ایران خالی می‌دانند. حال باید دید در سکوت رسانه‌ای از مذاکرات پشت پرده دو طرف،‌ منفعتی عاید بازارهای مالی و شرایط اقتصادی رو به بحران فعلی خواهد شد؟ با این وجود معامله‌گران چشم‌انتظار توافق برجام هستند و اثر سایر اخبار را مقطعی و حتی خنثی می‌دانند.

گفتنی است امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه کاهش محدودی داشت. دلار هرات با قیمت ۴۹ هزار و ۵۸۰ تومان معامله شد و کاهش ۷۰  تومانی داشت. قیمت دلار سلیمانیه با رقم ۴۹ هزار تومان معامله شد و ۹۰ تومان ارزان شد. درهم امارات نیز ۴۰ تومان کاهش داشت و با رقم ۱۳هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید