شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 68071 |
تاریخ انتشار : 19 جولای 2023 - 14:26 |
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس بازار طلا گفت: تولید طلا الان در عدد صفر است، چیزی به عنوان تولید وجود ندارد آن چیزی که در صنف ما در حال رخ دادن است یک سرگرمی است.

اقتصادسنج | یک کارشناس بازار طلا گفت: تولید طلا الان در عدد صفر است، چیزی به عنوان تولید وجود ندارد آن چیزی که در صنف ما در حال رخ دادن است یک سرگرمی است.

عباداله محمدولی کارشناس بازار طلا درباره نوسانات امروز بازار سکه و طلا اظهار داشت: بیشتر تغییرات قیمت طلا و ارز در بازار ایران از  اخبار سیاسی، اقتصادی و رفت و آمدهایی که در این حوزه‌ها وجود دارد نشات می‌گیرد. مدت‌هاست در بازار هر روز یک قیمت داریم، امروز نیز اتفاق خاصی رخ نداده است.

وی افزود: این اتفاقات در بازار ما بی‌تاثیر نیست اما نمی‌تواند ماندگار باشد، اگر التهابی هم به بازار بدهد زود از بین می‌رود.

این کارشناس بازار طلا با بیان اینکه قیمت‌ها در بازار طلا به ثبات رسیده است، گفت: امروز در بازار از نوسانات شدید خبری نیست برای ادامه این روند باید نه فقط در بازار سکه و طلا بلکه برای همه کالاها ثبات قیمت ایجاد شود.

محمدولی شرایط فعلی بازار را نتیجه مدیریت اشتباه در زمینه تولید عنوان کرد و اظهار داشت: بخش تولید هدفمند کار نکرده است، بیشتر نقش خدمات و بازرگانی و در برخی بازارها دلال‌بازی حاکم بوده است اگر قیمت‌ها تغیرات زیادی دارد این شاخص پول ماست که بی‌ارزش می‌شود.

این کارشناس اضافه کرد: در حالی که میزان معادن کشور کم نیست اما خوب استفاده نمی‌شود امروز باید تولید تقویب هر جای کشور که تولیدی راه‌اندازی شود و منابع داخلی را استفاده کرده و تبدیل به محصول کند چه این محصول در داخل فروخته یا صادر شود بدون شک تا ۵ سال آینده پول ملی ما را تقویت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه صنایع زود بازده مانند تولید طلا و نقره در کشور وجود دارد که می‌تواند به تقویت بازارها کمک کند، گفت: باید به  سمت تولیدمحوری حرکت کنیم، در حالی که کشور غنی و قوی هستیم ۱ درصد جمعیت دنیا اما ۱۸ درصد منابع طبیعی آن را در اختیار داریم اما به سمت اقتصاد واردات محور حرکت کرده ایم.

محمدولی خاطرنشان کرد: اگر به تاکیدات مقام معظم رهبری در سه دهه اخیر اکتفا می کردیم شک نکنید جایگاه ما این نبود، در کشوری که نیروی انسانی جوان دارد باید روی تولید کار شود که این اتفاق نیفتاده است و آسیب‌های آن نیز در جامعه مشخص است.

این کارشناس درباره وضعیت تولیدی‌های طلا نیز گفت: تولید طلا الان در عدد صفر است، چیزی به عنوان تولید وجود ندارد آن چیزی که در صنف ما در حال رخ دادن است یک سرگرمی است اگر من صبح چراغ مغازه را روشن نکنم می‌میرم.

وی افزود: کلمه تولید را زمانی می‌شود استفاده کرد که خط تولید فعال باشد، اوایل دهه ۸۰ در صنعت طلا سه شیفت کار می‌کردیم، در یک محیط ۲۰ متری ۱۲ نیرو فعال بود، اما امروز با یک نیرو فقط کار می‌کند.

محمدولی همچنین درباره دلیل کاهش تقاضا در بازار طلا نیز اظهارداشت: امروز اولویت‌های هزینه‌ای مردم تغییر کرده است، امروز پوشاک مهم است، خوراک، مسکن، مدرسه و… مهم است، شاید طلا اولویت بیستم یک خانواده باشد،  طلا در سبد کالای خانواده وجود ندارد با وضعیت اقتصادی فعلی مردم اولویتی برای خرید طلا ندارند.

این کارشناس بازار طلا خاطرنشان کرد: مردمی که هنوز هم استفاده از زیورآلات طلا در فرهنگ‌شان است به سرغ خرید نقره می‌روند، بدلیجات می خرند و زمانی که مردم از بازار طلا خارج می‌شوند بازار کوچک می‌شود، اگر امروز هم بازار نگاه کنید مشاهده می‌کنید نسبت به سال قبل بسیار کوچک شده است.

وی در پیش‌بینی از قیمت سکه و طلا در ماه محرم و صفر نیز گفت: در ماه محرم و صفر تقاضا در بازار کم می‌شود و باتوجه به ایام عزاداری، مشتری در بازار کمتر خواهد شد بنابراین به نظر قیمت طلا در همین سطح باقی بماند مگر اینکه رخداد خاص سیاسی یا گشایش‌هایی در این زمینه باشد که این اتفاقات می‌تواند به صورت مثبت به منفی در بازار موثر باشد اما با روند فعلی قیمت‌ها با اندکی نوسان تا پایان ماه صفر ماندگار خواهند بود.

محمدولی افزود: قیمت انس جهانی باید بالاتر از این باشد، در بازارهای جهانی موسسات مالی همیشه یک رقیب برای طلا هستند برای همین اگر در این بازارها، تقاضا برای خرید طلا کم است، دلیل آن این است که مردم موسسات مالی رفته و آنها نیز سعی می‌کنند سرمایه‌گذاران را به نحوی نگه دارند، اگر این فشار روی طلا نبود قیمت جهانی طلا شاید به حدود۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ دلار رسیده بود.

 

اقتصاد آنلاین/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید