روند کاهشی نرخ دلار، قیمتها در بازار طلا و سکه را نیز کاهشی کرده. البته قیمت اونس جهانی نیز در روزهای اخیر نزولی بوده است. آیا ریزش قیمتها در بازار طلا و سکه ادامه مییابد؟
اقتصادسنج| روند کاهشی نرخ دلار، قیمتها در بازار طلا و سکه را نیز کاهشی کرده. البته قیمت اونس جهانی نیز در روزهای اخیر نزولی بوده است. آیا ریزش قیمتها در بازار طلا و سکه ادامه مییابد؟
طلا و سکه در آخرین روز معاملاتی هفته به کانال قیمتی پایینتر آمدند. روز پنجشنبه قیمت طلا به محدوده دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و قیمت سکه امامی به حدود ۲۷ میلیون تومان رسید.
امروز ۱۹ خرداد، بازار طلا تعطیل است. با وجود این اتحادیه طلا و جواهر تهران، در آخرین به روزرسانی خود تا لحظه تنظیم این خبر که ظهر امروز انجام شده، قیمت طلا را افزایشی و دو میلیون و ۳۶۴ هزار تومان اعلام کرده است. این منبع قیمت سکه طرح جدید را کاهشی و ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دانسته. قیمت سکه طرح قدیم هم سه میلیون تومان ارزانتر است.
شبکه اطلاعرسانی طلا، سکه و ارز نیز آخرین نرخ روز گذشته طلا را دو میلیون و ۳۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرده. این منبع، آخرین نرخ سکه امامی را ۲۷ میلیون و ۹۴۸ هزار و نرخ سکه بهار آزادی را ۲۴ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان دانسته است.
این قیمتها، روند کاهشی در بازار طلا و سکه را نسبت به روزهای گذشته نشان میدهد. قیمت طلا روز پنجشنبه ۱۸ خرداد، به پایینتر حد خود در چند ماه گذشته رسید. سکه نیز تغییر کانال به سمت پایین را تجربه کرد.
در بازار جهانی طلا چه میگذرد؟
این روزها قیمت اونس نیز کاهشی است. البته در بازار ایران قیمت دلار بیش از نرخ جهانی طلا، اثرگذار است اما به هر روی اونس نیز در ۳۰ روز گذشته نزولی بود و حدود ۲.۵۲ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
امروز نیز قیمتها در بازار جهانی طلا همین روند را دارد و در لحظه تنظیم این گزارش، به حدود ۱۹۶۳ دلار رسیده، این به معنای کاهش حدود ۱ دهم درصدی قیمت این فلز گرانبها است.
پیشبینیها از بازار طلا و سکه چه میگویند؟
مهمترین عامل تاثیرگذار بر بازار طلا و سکه در ایران، قیمت دلار است. در روزهای گذشته نرخها در بازار ارز نیز کاهشی بوده اما برخی کارشناسان با توجه به شرایط اقتصادی کشور و همچنین عدم احیای کامل برجام، این روند را موقت میدانند.
خوشبینیها در مورد امکان احیای برجام از یک سو و عدم صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، روند قیمتی دلار را به ویژه در روز گذشته کاهشی کرد. نرخ ارز آمریکایی در روز پنجشنبه ۱۸ خرداد به محدوده ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. اما از یک سو، اخبار مذاکره ایران و آمریکا برای رسیدن به یک توافق موقت هستهای از سوی هر دو طرف تکذیب شد. از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند واقعیتهای اقتصادی ایران و به ویژه مساله تورم و همچنین بلاتکلیفی در موضوع گفتگوهای هستهای و احیای برجام، نشان میدهد که روند قیمت دلار در طولانیمدت نمیتواند کاهشی باشد.
با وجود این پیشبینی آینده بازارهای مالی در ایران چندان ساده نیست. گاهی ممکن است با اتفاقات دقیقه ۹۰ یا تلاش دولت برای خبردرمانی، مانند انتشار چندین باره خبر آزادسازی منابع بلوکه شده، بازارها حداقل به صورت موقت تحت تاثیر قرار بگیرند. اکنون هم پیشبینی قیمت دلار در روزهای آینده دشوار شده است و به تبع آن نمیتوان روند قیمت طلا و سکه را هم پیشبینی کرد. اما نکته مهم این است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی میگویند محدوده حرکت دلار در بازه ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان است و فعلا در همین بازه نوسان خواهد داشت. اگر چنین باشد، قیمت طلا و سکه هم باید در کانالهای فعلی بماند.