قیمت دلار این روزها در کانال 50 هزار تومانی نوسان دارد و روز گذشته، پس از چند روز افزایشی شد. آیا روند صعودی در بازار ارز، صعودی میماند؟
اقتصادسنج| قیمت دلار این روزها در کانال 50 هزار تومانی نوسان دارد و روز گذشته، پس از چند روز افزایشی شد. آیا روند صعودی در بازار ارز، صعودی میماند؟
در دو روز اخیر بر خلاف بیشتر روزهای هفتهای که رو به پایان است، از میانه کانال 50 هزار تومانی فراتر رفته است و در حدود قیمتی 50 هزار و 550 تا 50 هزار و 650 تومان نوسان دارد.
پیش از آن، نرخ ارز در کف این کانال قرار داشت اما روز گذشته با افزایش ناگهانی به 50 هزار و 600 تومان رسید. دیروز، اغلب معاملات در محدوده قیمتی حدود 50 هزار و 500 تا 50 هزار و 650 تومان انجام میشد. در آخرین روز کاری هفته، 50 هزار و 690 تومان بیشترین مقدار و 50 هزار و 515 تومان، کمترین رقمی بود که برای قیمت دلار به ثبت رسید.
این در حالی است که بر اساس اعلام برخی کانالهای تلگرامی، دیروز پنجشنبه، شروع معاملات بازار ارز با قیمت 50 هزار و 550 تومان بود. کف و سقف قیمت دلار نیز 50 هزار و 500 تومان و 51 هزار و 630 تومان به ثبت رسید. آخرین معامله پشت خطی هم با قیمت 50 هزار و 500 تومان انجام شد.
هفته گذشته هر چهار عضو خانواده بازارهای مالی، بازدهی مثبت را تجربه کردند. در این میان، دلار با افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت، بازدهی مثبت ۰.۴۰ درصدی داشت و پس از طلا، سکه و بورس، در جایگاه چهارم قرار گرفت.
پیشبینیها از قیمت دلار
قیمت دلار در مدت اخیر به سمت کانال 49 هزار تومان گرایش داشت و در بسیاری از روزها در کف کانال 50 هزار تومانی قرار گرفته بود. اما روز گذشته این روند تغییر مسیر داد و دلار از میانه این کانال فراتر رفت.
در چند روز گذشته بازار روند ثابتی داشته و خبر سیاسی و اقتصادی خاصی رخ نداده که بتواند بر بازار ارز تاثیر بگذارد.
تنها خبری که روز گذشته منتشر شد گزارش مرکز آمار ایران از ارزش دلاری صادرات ۸ ماهه ابتدایی امسال بود. گزارشی که نشان میدهد ارزش دلاری صادرات ایران نسبت به سال گذشته کاهش یافته و به ۳۲ میلیارد دلار رسیده است. این مساله میتواند سیگنال افزایش قیمت ارز را به بازار بدهد. اما به نظر نمیرسد که این سیگنال چنان قوی باشد که بتواند قیمت دلار را ظرف یک روز حدود ۵۰۰ تومان افزایش دهد.
از سوی دیگر، حمیدرضا جیهانی، فعال اقتصادی و کارشناس بازارهای مالی هم با اشاره به تاثیر ریسکها و شرایط سیستماتیک بر قیمت دلار گفت: «شرایط از طریق فضای سیاسی ملی و حوزه بینالملل خود را به بازارها تحمیل میکند. در دو ماه اخیر رخدادهای منطقه و جنگ غزه، ریسکهای امنیتی را در منطقه بالا برد و در ابتدای امر بازار ارز را افزایشی کرد.»
وی با اشاره به مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز خاطرنشان کرد: «بانک مرکزی در حوزه سیاست تثبیت، مدیریت تقاضا و تامین ارز مورد نیاز کشور، توانست بازار را مدیریت کند و شاهد برگشت بازار ارز به روال باثبات قبل بودیم. در روزهای اخیر هم شاهد این هستیم که دلار در کانال ۵۰ هزار تومان نوسان دارد.»
آیا قیمت دلار با نزدیکی به پایان سال میلادی افزایشی خواهد شد؟ این کارشناس اقتصادی در پاسخ گفت: «در ماههای دسامبر و ژانویه با تسویه حسابهای ارزی تجار و واردکنندگان با شرکتهای خارجی مواجه میشویم و قاعدتا تقاضا در حوزه حواله افزایش خواهد داشت. با توجه به روند فعالیتی که بانک مرکزی در حوزه بازار مبادله ارز و طلا و تامین ارز ثبت سفارشیها داشته به نظر میرسد، این افزایش صورت نگیرد.»