کارشناس بازار ارز با اشاره به روند افزایشی قیمت ها در این بازار، میگوید: این روند اقتصادی که با بحران همراه شده و سال هاست که در کشور ادامه دارد، تشدید شده اما کاسته نشده است.
اقتصادسنج| حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار ارز با اشاره به روند افزایشی قیمت ها در این بازار، میگوید: این روند اقتصادی که با بحران همراه شده و سال هاست که در کشور ادامه دارد، تشدید شده اما کاسته نشده است. به هر حال روندی که طی چند سال اخیر برجسته شده، ادامه دارد زیرا عوامل و دلایلی که باعث چنین شرایطی است از بین نرفته و همچنان پایدار و جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از علت های اصلی روند افزایشی تورم، تحریم ها است. به هر حال تا تحریم ها وجود دارد و ما انسداد سیاسی را در روابط خارجی داریم، نه تنها این روند وجود دارد، بلکه تساعدی هم است. ما وارد سال جدید شدیم و قیمت ارز را در سال گذشته در کانال 60 هزار تومان هم داشتیم، بنابراین اینکه روند افزایش قیمت ارز در سال جدید ادامه پیدا کند، کاملا قابل پیش بینی است. زیرا آنچیزی که واقعیت است و نرخ ارز را بالا میبرد، تورم است و تورم و تا زمانی که عوامل اصلی بحران اقتصادی مرتفع نشود، ادامه دارد و به تبع آن قیمت طلا افزایش پیدا میکند و به تبع آن افزایش قیمت سایر کالاها نیز جهشی خواهد شد.
اینکه روند افزایش قیمت ارز در سال جدید ادامه پیدا کند، کاملا قابل پیش بینی است. زیرا آن چیزی که واقعیت است و نرخ ارز را بالا میبرد، تورم است و تورم و تا زمانی که عوامل اصلی بحران اقتصادی مرتفع نشود، ادامه دارد
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در بخش افزایش قیمت ها و تعرفه ها یک تصمیم دولتی داریم که سالیانه و در طول سال اتفاق میافتد، گفت: یک روند ناخواسته و جهشی داریم که متاثر از تکانه ها و شکهای اقتصادی است که به هر حال در کشور و به اقتصاد کشور ایجاد میشود و عمدتا ناشی از نوسانات نرخ ارز و قیمت طلا و در عین حال رویدادها و اتفاقات سیاسی است که به لحاظ بین المللی برای کشور ایجاد میشود.
بجای تغییر مدیران کشور باید راهبردها و رویکردهای دولت را تغییر دهیم، گره کور اقتصاد کشور را باید در روابط سیاسی کشور و روابط بین الملل جستجو کرد. تاوان تورم را مردم پرداخت میکنند نه مدیران کشور، با تورم بالا و مستمر چند ساله در اقتصاد کشور باید نگران فروپاشی زیر ساخت ها در کشور بود.
حاج اسماعیلی با اشاره به اینکه روند فعلی ادامه دار خواهد بود، تصریح کرد: من پیش بینی میکنم که مانند سال گذشته شاهد افزایش قیمت ها، کالاها و خدمات خواهیم بود و شاهد افزایش قیمت طلا و ارز نیز خواهیم بود. طبیعتا به یک روند تساعدی تورم را هم امسال شاهد خواهیم بود. پیش بینیها نیز همین است، هم سازمان ها و نهادهای تخصصی که کمتر اجازه پیدا میکنند که اطلاعاتشان را منتشر کنند نیز همین پیش بینی را کرده اند.
همچنین صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز که آمارهایشان برای ما نیز قابل استناد است هم پیش بینی تورم بالا را برای کشور ما دارند. رشد اقتصادی ما نیز متاسفانه کاهش پیدا خواهد کرد و به زیر 3 درصد خواهد رسید و با این تورم افسارگسیخته میتواند یک نگرانی بزرگ برای کشور باشد، به این معنی که هزینهها به مراتب بالا خواهد رفت و منابع درآمدی کشور هر روز کوچکتر و کمتر خواهد شد. نتیجه این شرایط هزینهای خواهد بود که مردم باید از جیبشان پرداخت کنند و معیشت و درآمد آنها و قدرت خریدشان هر روز کاهش پیدا خواهد کرد.
مردم باید یک تجربه 40 ساله را به عنوان محور تصمیمات خودشان برای تامین زندگی و معیشتشان و در عین حال حفظ سرمایه و داراییهایشان اتخاد کنند. تا مادامی که تورم وجود دارد، خرید امروز بهتر از فردا است
وی ادامه داد: بنابراین مردم باید یک تجربه 40 ساله را به عنوان محور تصمیمات خودشان برای تامین زندگی و معیشتشان و در عین حال حفظ سرمایه و داراییهایشان اتخاد کنند. تا مادامی که تورم وجود دارد، خرید امروز بهتر از فردا است و کسی که امروز خرید میکند، حتما نسبت به کسی که فردا خرید میکند، ضرر کمتری را پرداخت میکند. بنابراین مردم برای حفظ داراییهایشان چاره ای ندارند جز اینکه به سمت تبدیل آن به منابع اعتباری مهمتر و مطمئن تری مانند ارز و طلا بروند. مگر اینکه دولت تصمیمات دیگری را اتخاذ کند که مهمترین آن این است که در حوزه سیاسی، با دنیا و روابط بین الملل یک اقدام جدید را رقم بزنیم که عرصه های سیاسی-اجتماعی کشور را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. درغیر اینصورت اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و نوسانات ارزی ادامه پیدا خواهد کرد.
حمید حاج اسماعیلی با بیان اینکه، بجای تغییر مدیران کشور باید راهبردها و رویکردهای دولت را تغییر دهیم، گفت: گره کور اقتصاد کشور را باید در روابط سیاسی کشور و روابط بین الملل جستجو کرد. تاوان تورم را مردم پرداخت میکنند نه مدیران کشور، با تورم بالا و مستمر چند ساله در اقتصاد کشور باید نگران فروپاشی زیر ساخت ها در کشور بود.