همزمان با این صفها برای خرید دلار یک شایعه هم در بازار دست به دست میشد مبنی بر اینکه ارز سهمیهای قطع شد. البته معاملهگران میگویند این چنین خبرها هم در هیجان بازار بیتاثیر نیستند و همیشه این قطع دلار سهمیه خریدار را به بازار میآورد.
اقتصادسنج| همزمان با این صفها برای خرید دلار یک شایعه هم در بازار دست به دست میشد مبنی بر اینکه ارز سهمیهای قطع شد. البته معاملهگران میگویند این چنین خبرها هم در هیجان بازار بیتاثیر نیستند و همیشه این قطع دلار سهمیه خریدار را به بازار میآورد.
بعد از مدتها روز دوشنبه بازار شاهد پدیده صف بود. در بازار جلوی صرافی ملی یکسریها برای خرید ارز سهمیه جمع شده بودند. معاملهگران میگویند میشود گفت صفهای ارز سهمیه در امسال برای اولین بار است که مشاهده میشود. خرید ارز سهمیه که سال قبل اول به صورت حضوری از صرافیهای مجاز بود، بعدش ثبتنام سایتی شد. در 14 فروردین 1402 بانک مرکزی طی بخشنامهای اعلام کرد که خرید ارز سهمیهای با کارت ملی به حساب ارزی مردم واریز خواهد شد. بعد از این بخشنامه صفها در بازار جمع شد. وقتی با معاملهگران در اینباره صحبت میکردی میگفتند پیشبینیهای بلندمدت قیمت دلار و تورمی که داریم این مردم را به بازار کشانده است، همچنین آنها میگفتند نگاه اکثر بازار این است که الان فنر دلار نگه داشته شده و خود این هم مهم است. همچنین عدهای از معاملهگران میگفتند قسمتی از صف هم برای خرید دینار سهمیهای برای اربعین است.
همزمان با این صفها برای خرید دلار یک شایعه هم در بازار دست به دست میشد مبنی بر اینکه ارز سهمیهای قطع شد. البته معاملهگران میگویند این چنین خبرها هم در هیجان بازار بیتاثیر نیستند و همیشه این قطع دلار سهمیه خریدار را به بازار میآورد.
در روز دوشنبه یک پیشبینی هم درمورد دلار تا پایان سال داشت دست به دست میشد. این پیشبینی قیمت دلار تا پایان سال را با دو مدل برآورد کرده بودند، اولی شاخص PPP و بعدی با مدل اقتصادسنجی بود. همچنین در این پیشبینی گفته میشود سال پایه مهم است و در این مدل 71 تا 73 را سال پایه فرض کرده بودند. طبق برابری قدرت خرید یا شاخص PPP قیمت دلار برای پایان سال 1402، 61 هزار تومان را نشان میدهد و با مدل اقتصادسنجی قیمت دلار را خیلی بالاتر برآورد میکرد. البته اکوایران تاییدی بر این پیشبینی ندارد و صرفا بخاطر اینکه در بازار دست به دست میشد گزارش داده شده است.
درمورد قیمت دلار در روز دوشنبه معاملهگران میگفتند دوشنبه هم روز آرامی بود و قیمتها رنج بودند. قیمت دلار هرات در 49 هزار و 500 تومان شروع شد و بین 49 هزار و 350 تا 49 هزار و 550 تومان رنج زد و در نهایت در 49 هزار و 450 تومان بسته شد که 100 تومان بیشتر از روز یکشنبه بود.
یک خبر هم به بازار رسید که وزارت امور خارجه ایران گفته عراق بدهی خودش به ایران را پرداخت کرده و این پول به کشور ثالث منتقل شده است و مذاکرات فنی ادامه خواهد داشت. معاملهگران میگویند این خبر جدیدی نیست و تقریبا بیش از دو هفته است که این خبر در بازار وجود دارد. آنها معتقدند خبرهای این چنینی موجب تردید خریدار میشود و اینکه قیمت دلار جان بالایی ندارد نگاه بازار به بحث تبادل زندانیهاست.
بر اساس نگاه فنیهای بازار سقف قیمت دلار از ابتدای هفته دارد کوتاه میشود و کف بالاتر آمده است. به عقیده آنها دو نقطه برای دلار مهم است، اولی حمایت 49 هزار و 200 تومان و دومی مقاومت 49 هزار و 600 تومان است. از هر طرف بشکند و تثبیت بدهد روند شکل میگیرد.