شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 36524 |
تاریخ انتشار : 13 ژانویه 2023 - 14:29 |
ارسال به دوستان
پ

این روزها اگر برای دریافت وام به سیستم بانکی مراجعه کنید، احتمال اینکه دست پر از شعبه خارج شوید، زیاد نیست. در واقع با مراجعه به شعب مختلف بانک‌های دولتی و خصوصی متوجه می‌شویم که این روزها، بانک‌ها به دلیل نداشتن بودجه کافی، ارائه تسهیلات خرد را در شرایط فعلی نامقدور و به زمانی نامشخص در آینده موکول می‌کنند.

اقتصادسنج؛ این روزها اگر برای دریافت وام به سیستم بانکی مراجعه کنید، احتمال اینکه دست پر از شعبه خارج شوید، زیاد نیست. در واقع با مراجعه به شعب مختلف بانک‌های دولتی و خصوصی متوجه می‌شویم که این روزها، بانک‌ها به دلیل نداشتن بودجه کافی، ارائه تسهیلات خرد را در شرایط فعلی نامقدور و به زمانی نامشخص در آینده موکول می‌کنند.

حال اگر برایتان سوال پیش آمده که چرا متقاضیان برای گرفتن وام‌های خرد مثل وام ضروری، وام خرید کالا و وام تعمیرات مسکن بانک ملت، بانک سینا، بانک مسکن، موسسه ملل،‌ صادرات و دیگر بانک‌ها به مشکل می‌خورند، دلیلش نبودن بودجه برای پرداخت این وام‌هاست. این مهمترین دلیلی است که بانک‌ها برای ندادن وام به مشتریان مطرح می‌کنند. برای اینکه بدانید بانک‌ها این روزها کدام وام‌ها را به مشتریان خود می‌دهند و چه تسهیلاتی را می‌توان بدون دردسر گرفت، این مطلب را تا انتها بخوانید.

برای دریافت وام سراغ کدام وام‌های بانکی خرد برویم؟

حالا که تسهیلات عادی از سوی بانک‌ها ارائه نمی‌شود، چه نوع وامی ممکن است به متقاضیان تسهیلات خرد ارائه شود؟ خب اگر جزو مشتریان حقوقی (شرکتی) بانک‌ها باشید، احتمال وام گرفتن‌تان خیلی زیاد است. اما اگر مشتری حقیقی بانک هستید و مثل یک آدم عادی دنبال گرفتن یک وام ضروری می‌گردید، شانس گرفتن این سه نوع وام‌ بیشتر است:

وام‌های مصوبه‌دار: وام‌هایی هستند که دولت یا مجلس مصوب کرده و بانک مرکزی به عنوان پشتیبان و تامین کننده منابع مالی اجرا می‌کند مانند: وام ازدواج، وام فرزندآوری، وام خرید و تعمیرات مسکن و تسهیلاتی که بانک مرکزی متعهد به تامین بودجه آن است. این نوع وام‌ها را باید ثبت نام کنید اما بعد از ثبت نام خیال‌تان راحت باشد که دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز نه.

وام‌های کارمزدی: دو بانک رسالت و مهر ایران، بانک‌هایی هستند که وام بدون سود می‌دهند و تنها کارمزد از مشتری دریافت می‌کنند. این کارمزد معمولا دو تا چهار درصد است. برای دریافت این نوع وام، باید در سیستم امتیازدهی این بانک‌ها معدل خوبی داشته باشید. هر چه امتیازتان بالاتر باشد، سقف وامی که دریافت می‌کنید، بالاتر است.

وام در ازای سپرده و وام با محاسبه میانگین حساب: در واقع می‌توان این دو نوع وام را یک مدل حساب کرد زیرا این مدل تسهیلات بر دارایی و سرمایه خودتان متمرکز است، یعنی یا باید میانگین گردش مالی و مانده پول‌تان در بانک عدد قابل قبولی باشد که بانک با شما وارد مذاکره شود و یا سپرده‌ای در بانک بگذارید، کمی صبر و تحمل بفرمایید و سپس وام دریافت کنید. در جدول زیر سه طرح بانکی برای ارائه تسهیلات در ازای سپرده و میانگین حساب را که این طی یک ماه اخیر به مشتریان ارائه شده را می‌توانید مشاهده کنید

خلاصه طرح‌های وام بانکی

نکته مهم این است که وام‌ها با افتتاح حساب و سپرده کردن یا ایجاد میانگین حساب ۳ تا ۱۲ ماه از پول خود افراد به آنها وام می‌دهند. نمونه آن را می‌توان در سپرده ممتاز ملی بانک ملی جستجو کرد که به سپرده شما سود ۱۸ درصد می‌دهد اما این سپرده نزد بانک محفوظ و مسدود خواهد ماند. البته در صورتی‌ که سپرده خود را تا ۱۲ماه تمدید کنید در این صورت تا ۴۰درصد سپرده‌تان، به شما تسهیلات می‌دهد.

بانک صادرات هم در طرحی به نام سنا بعد از ایجاد میانگین حساب ۳ ماهه براساس آخرین موجودی حساب به شما تسهیلات ارائه می‌کند.

در جدول زیر نمونه‌هایی از این طرح ها را می‌بینید که اخیرا با گرفتن پول خود اشخاص اقدام به پرداخت تسهیلات از همان پول به خود شخص می‌کنند:

نام بانک نام طرح
ملی طرح سپرده ممتاز ملی
تجارت طرح پویا برتر
صادرات طرح سنا
صادرات طرح سهیم ۱
صادرات طرح سهیم ۲
سینا طرح اعتبار ویژه

راهنمای وام‌های بانکی موجود

بانک ملی در طرح ممتاز ملی خود اقدام به افتتاح حساب ۳، ۶ و ۹ ماهه می‌کند با سود سپرده ۱۸ درصد بودجه فرد را جذب می‌کند. موضوع جالب ماجرا اینجاست که اگر تمدید سپرده حداقل ۱۲ ماهه صورت بگیرد، شخص تازه مشمول دریافت فقط ۴۰درصد از سپرده خود به عنوان وام می‌شود.

در طرح سنا و پویا برتر بانک‌های صادرات و تجارت هم شخص خواهان تسهیلات باید به ترتیب اقدام به ایجاد میانگین ۲-۷ ماه و ۲-۶ ماه انجام دهند تا بتوانند ۱۰۰ درصد میانگین حساب خود تسهیلات دریافت کنند.

در طرح سهیم ۱ و۲ بانک صادرات ایران نیز با افتتاح حساب بلند‌مدت در پایان ماه اول و ماه سیزدهم تمامی سود سپرده را به شما می‌دهد تا پول شما تا پایان قرارداد نزد بانک بماند.

طرح اعتبار ویژه بانک سینا نیز پول شما را ۳ تا ۶ ماه در حساب نگه می‌دارد تا به آن واریز و برداشت داشته باشید و بعد از مدت ۳ یا ۶ ماه اگر امتیاز لازم را دارا باشید تا ۱۳۹ درصد سپرده‌تان به شما تسهیلات می‌دهد.

 

رده/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید