یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 101694 |
تاریخ انتشار : 28 ژانویه 2024 - 10:34 |
ارسال به دوستان
پ

در فصل پاییز و زمستان، شیشه اتومبیل دچار بخار گرفتگی می‌شود که با انجام چند روش ساده، می‌توانید آن را برطرف کنید.

اقتصادسنج| در فصل پاییز و زمستان، شیشه اتومبیل دچار بخار گرفتگی می‌شود که با انجام چند روش ساده، می‌توانید آن را برطرف کنید.

مه آلود بودن شیشه ماشین یا بخار گرفتگی شیشه ماشین برای افراد آزار دهنده است و حتی می‌تواند موجب تصادفات رانندگی شود، چند روش مناسب برای رفع بخار گرفتگی شیشه ماشین وجود دارد.

مه آلود بودن شیشه‌های ماشین ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشد. در این قسمت به ارائه راهکار مناسب برای برطرف کردن این وضعیت خواهیم پرداخت.

هوایی که بخار داخل ماشین را ایجاد می‌کند

هوایی که تنفس می‎کنیم دارای ویژگی‌های بسیاری از جمله دما و رطوبت است. این دو عامل ممکن است باعث ایجاد بخار بر روی شیشه‌های ماشین و یا پنجره‌ها شود.

نقطه شبنم (بخار) چیست؟

در دمای خاص، رطوبت موجود در هوا تبدیل به قطرات یخ و شبنم خواهند شد. دانشمندان این فرآیند را چگالش می ‎نامند. چگالش وضعیتی است که در آن در دمایی مشخص رطوبت هوا متراکم شده و به شکل شبنم در خواهد آمد و بنابراین بخار و شبنم ایجاد شده بر روی شیشه‌های ماشین و پنجره‌ها، نتیجه چگالش و میعان هستند. عوامل مختلفی در بروز این وضعیت نقش دارند، اما به طور کلی زمانی که رطوبت با شیء‌ای خنک برخورد می ‎کند، به صورت مه در خواهد آمد.

بخار ایجاد شده در قسمت بیرونی پنجره اتومبیل

هنگامی که در هوای سرد، در حال حرکت هستید رطوت موجود در دمای پایین هوا به شیشه‌های اتوموبیل برخورد کرده و بر روی آن بخار ایجاد خواهد شد، اما با این حال در صورت آفتابی بودن هوا، احتمال ایجاد بخار بر روی شیشه‌ها کمتر خواهد بود. با این وجود نیازی به نگرانی نبوده و کافیست برای برطرف کردن بخار موجود بر روی شیشه از برف پاک کن استفاده کنید. خاموش کردن بخاری ماشین نیز به برطرف شدن این وضعیت کمک خواهد کرد.

روشن کردن سیستم گرم کننده شیشه‌ها

یکی دیگر از راه‌هایی که به برطرف شدن بخار ایجاد شده بر روی شیشه‌های ماشین کمک می ‎کند، روشن کردن سیستم گرم کننده شیشه‌های آن است. به این ترتیب دمای شیشه‌ها بالا رفته و رطوبت هوا باعث ایجاد شدن بخار بر روی شیشه‌ها نخواهد شد.

یکی دیگر از راهکار‌های مناسب برای جلوگیری از ایجاد بخار بر روی شیشه‌های اتوموبیل افزایش دمای شیشه‌ها است. به همین منظور با استفاده از دستمال و آب گرم دمای شیشه‌های ماشین خود را افزایش دهید. همچنین ریختن آب گرم در محفظه آب شیشه پاک کن‌ها به بالا نگه داشتن دمای شیشه‌ها کمک خواهد کرد.

روشن کردن سیستم تهویه

در صورت روشن کردن سیستم گرم کننده شیشه‌های ماشین خود، سیستم تهویه آن را نیز فعال کنید. همچنین در صورتی که تمایل به روشن کردن بخاری اتوموبیل تان دارید، بهتر است شیشه اتوموبیل را اندکی باز کنید تا دمای شیشه‌ها به میزان متعادل درآمده و از سرد و گرم شدن و در نهایت شکسته شدن آن جلوگیری شود.

نکاتی برای جلوگیری از بروز بخار بر روی شیشه‌های اتومبیل

برای شفاف نگه داشتن شیشه اتوموبیل خود و جلوگیری از ایجاد بخار بر روی آن، از هرگونه ماده‌ای که باعث ایجاد رطوبت درون ماشین می ‎شود خودداری کنید. عوامل مختلفی باعث ایجاد رطوبت درون اتاقک اتوموبیل می ‎شوند که برخی از این عوامل عبارتند از:خیس بودن کفی‌های ماشین، نگه داشتن فنجان چای درون ماشین و یا صحبت کردن بیش از حد در ماشین.

خودداری کردن از ایجاد جیغ و داد در ماشین

فریاد کشیدن، جیغ زدن و و ایجاد سر و صدا‌های مختلف در ماشین باعث افزایش میزان رطوبت  ایجاد شده در ماشین و در نهایت ایجاد بخار بر روی شیشه‌ها خواهد شد.

تعویض به موقع سیستم تهویه ماشین

سیستم هوای سالم به جلوگیری از ایجاد بخار بر روی شیشه‌های اتوموبیل کمک فراوانی خواهد کرد؛ بنابراین مرتبا آن را مورد بررسی قرار داده و در صورت لزوم آن را تعویض کنید. تلاش برای دیدن مقابل در هنگام رانندگی، ممکن است بسیار دشوار و سخت باشد و بنابراین با رعایت راهکار‌های ذکر شده به جلوگیری از این وضعیت کمک کنید.

چگونه می‌توان بخار داخل ماشین را با روش‌های ساده جلوگیری و رفع کرد؟

در ادامه نکات ارائه شده در این بخش از دانستنی‌های خودرو در نمناک به روش‌هایی ساده و متفاوت در این زمینه خواهیم پرداخت.

روش اول

برای جلوگیری و رفع بخار داخل ماشین یک جوراب کهنه و بدون سوراخ را انتخاب کنید. جوراب را از سنگ نمک ریز و خرد شده پر کرده و دهانه آن را گره بزنید. سپس آن را داخل جوراب دیگری قرار دهید. استفاده از پودر جاذب رطوبت هم موثر می‌باشد. در نهایت جوراب پر شده را در جلوی داشبورد و یا زیر صندلی راننده قرار دهید تا تمام نم و بخار داخل ماشین را به خود بگیرد. با این روش علاوه بر اینکه نم و رطوبت داخل ماشین گرفته می‌شود، شیشه‌ها نیز دیگر بخار نمی‌کند.

روش دوم

ابتدا سر جوراب را دور حلقه چسب بپیچانید. خاک گربه را داخل جوراب بریزید تا پر شود، حلقه چسب را بردارید تا سر جوراب را گره بزنید. اکنون می‌توانید جوراب را داخل ماشین قرار دهید.

خاک گربه باعث جذب رطوبت داخل ماشین می‌شود و همچنین از بخار کردن شیشه‌های ماشین جلوگیری می‌کند. در نتیجه شیشه‌ها تمیز و شفاف باقی می‌مانند.

روش سوم

یک سیب زمینی خام را پس از شستشوی کامل، نصف کنید. از سیب زمینی‌های پلاسیده و دور ریز برای این کار استفاده کنید. قسمت بدون پوست سیب زمینی را روی شیشه قرار دهید. انجام این کار علاوه بر تمیز کردن شیشه، لایه‌ای محافظ برای ممانعت از ایجاد بخار و مه روی شیشه ایجاد می‌کند. البته شیشه باید از قبل خشک شده باشد.

روش چهارم

یک تکه ابر یا پنبه را به مایع ظرف شویی، شامپو و یا فوم اصلاح آغشته کرده و بر روی شیشه‌ها از داخل ماشین به صورت بالا به پایین بکشید تا بخار شیشه‌ها از بین برود و مانع بخار مجدد شود.

نکات این روش:

– انجام این روش در صبح زود، نتیجه بهتری خواهد داشت.

– برای جلوگیری و رفع بخار از روی شیشه عینک آفتابی و عینک اسکی نیز می‌توانید این روش را انجام دهید.

– چسبندگی سیب زمینی سبب جذب گرد و خاک و حشرات می‌شود. بعد از مدتی شیشه‌ها را تمیز کنید.

– در صورت ماندن بیش از اندازه سیب زمینی روی شیشه‌ها، شاید دید شما مختل شود.

– از سیب زمینی مصرف شده می‌توانید دوباره در ساخت کود استفاد کنید.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :ناشناس

      نیاز به این همه زحمت نیست
      وقتی دیدی شیشه بخار میگیره کافیه بخاری ماشین رو روشن کنی و همزمان دکمه کمپرسور کولر رو هم بزنی به خاطر کاتالیزور نمگیر کولر تمام بخار شیشه از بسن میره و فقط به مقدار خیلی کم از گرمای بخاری کاسته میشه که اصلا نشون نمیده ولی تمام شیشه ها رو در عرض دو دقیقه تمیز میکنه