قیمت خودرو در ۱۴ روز گذشته به طور میانگین ۳.۳ درصد افزایش را تجربه کرده است. بیشترین رشد قیمت مربوط به خودروهای وارداتی کارکرده با میانگین رشد ۷.۱ درصدی بوده که رکورددار رشد قیمت در دو هفته گذشته بودهاند.
اقتصادسنج| قیمت خودرو در ۱۴ روز گذشته به طور میانگین ۳.۳ درصد افزایش را تجربه کرده است. بیشترین رشد قیمت مربوط به خودروهای وارداتی کارکرده با میانگین رشد ۷.۱ درصدی بوده که رکورددار رشد قیمت در دو هفته گذشته بودهاند.
افزایش بهای ارز و ناآرامیها در منطقه را میتوان از مهمترین علل روند افزایشی قیمت خودرو دانست. از این بین خودروهای وارداتی به طور میانگین ۷.۱ درصد، محصولات داخلی به طور میانگین ۲۰ میلیون تومان معادل ۳.۳ درصد و خودروهای مونتاژی ۲۹ میلیون تومان معادل ۱.۸۷ درصد رشد قیمت را تجربه کردهاند. در برخی از محصولات وارداتی رشد قیمت محقق شده تا یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز میرسد.
روند رشد قیمت خودرو از حدود یک ماه پیش و با خروج شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو آغاز شد؛ اما قطعا شوک حاصل از خروج شورای رقابت نمیتواند تا یک ماه بازار خودرو را تحت تاثیر خود قرار دهد. همچنین موضوع مجوز فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو با قیمت حاشیه بازار نیز از عواملی بود که از آن به عنوان یکی از علل موثر در روند رشد قیمت نام برده میشد.
گویا توافقاتی بین خودروسازان، قطعهسازان و وزارت صمت برای فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو به قیمت ۵ درصد کمتر از بازار انجام شده بود تا خودروسازان بتوانند بخشی از بدهی خود به تولیدکنندگان قطعه را پرداخت کنند.
با این وجود طی هفتههای گذشته بارها اجرایی شدن این طرح مورد تکذیب قرار گرفت و میتوان گفت دیگر هیجانات مربوط به این خبر فروکش کرده است.
هنوز شاهد هستیم که روند رشد قیمت در بازار ادامهدار است. بنابراین میتوان گفت این هیجانات درصد زیادی از علل رشد قیمت را به خود اختصاص نداده بودند و این وضعیت اقتصاد کلان کشور و فاکتورهایی مانند تورم و همچنین تصمیمات کلان سیاسی و اقتصادی در سطح بینالمللی است که میتواند بیش از هر چیز بازار خود را تحت تاثیر خود قرار میدهد.