سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-08
کد خبر: 104874 |
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰ |
ارسال به دوستان
پ

اکثر مردم در مورد قوی‌ترین، باثبات‌ترین و قدرتمندترین ارزهای جهان می‌دانند. این ارزها از جمله پوند استرلینگ بریتانیا، فرانک سوئیس، دلار آمریکا و یورو و اقتصاد کشورهای صادرکننده آن‌ها از پایدارترین‌ها هستند؛ اما ارزهای کم‌ارزش جهانی چه؟ چه کسی نام آن‌ها را می‌داند؟

اقتصادسنج| اکثر مردم در مورد قوی‌ترین، باثبات‌ترین و قدرتمندترین ارزهای جهان می‌دانند. این ارزها از جمله پوند استرلینگ بریتانیا، فرانک سوئیس، دلار آمریکا و یورو و اقتصاد کشورهای صادرکننده آن‌ها از پایدارترین‌ها هستند؛ اما ارزهای کم‌ارزش جهانی چه؟ چه کسی نام آن‌ها را می‌داند؟

سایت FXSSI در حین تهیه این فهرست، به سختی توانسته ترتیب ارزهای کم‌ارزش را حفظ کند، چراکه وضعیت اقتصادی در همه این کشورها به سرعت در حال تغییر است. با این حال در ادامه ۱۰ ارز کم‌ارزش جهان در برابر دلار آمریکا که نرخ تبدیل آن‌ها در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ به‌روز شده است، بررسی می‌شوند.

ریال ایران (IRR)

ریال ایران به عنوان کم‌ارزش‌ترین ارز جهان شناخته می‌شود. این کاهش ارزش در سال ۱۹۷۹ آغاز شد. در آن زمان بسیاری از افراد مشاغل خود را در ایران به دلیل بی‌ثباتی سیاسی ترک کردند. این وضعیت با جنگ ایران و عراق و تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای ایران بدتر شد. علاوه بر این، دسترسی شهروندان خود به ارزهای خارجی محدود و در نتیجه بازار سیاه قابل توجهی ایجاد شد. این عوامل در مجموع به اقتصاد آسیب زد و منجر به کاهش تقریباً ۴۰۰ درصدی ارزش ریال ایران شد.

در سال ۲۰۱۵، دولت ایران با چندین کشور از جمله آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین، روسیه و آلمان بر سر مسائل هسته‌ای به توافق رسید. هدف از این توافق کاهش تحریم‌ها علیه ایران بود. در نتیجه وضعیت بهتر و پول داخلی ایران تثبیت شد. با این حال، در سال ۲۰۱۸ آمریکا مدعی شد که ایران برنامه هسته‌ای خود را ادامه می‌دهد. تحریم‌ها تشدید شد و دسترسی این کشور به بازارهای جهانی کالا را محدود کرد. ایران دیگر نمی‌توانست نفت خود را صادر کند که حدود ۶۹ درصد درآمد سالانه‌اش را تشکیل می‌داد. این اتفاق کسری بحرانی در بودجه ملی ایران ایجاد کرد. این تحریم‌ها سایر صنایع از جمله پتروشیمی و متالورژی را نیز شامل می‌شود. تا ماهِ می ۲۰۲۰، ایران تورمی سرعتی را تجربه کرد و پول آن ۶۰۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :ناشناس

      یعنی میخوای بگی فقط تحریم‌ها باعث این بی‌ارزشی هست. خوب باشه. چی باعث تحریم‌ها شده؟ این سیاست‌های خارجی غلط باعث این تحریم‌ها شده