رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در چند روز گذشته نشان داده که یکی از نمایندگان فعال در زمینه جلوگیری از استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت میباشد.
اقتصادسنج | رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در چند روز گذشته نشان داده که یکی از نمایندگان فعال در زمینه جلوگیری از استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت میباشد.
نماینده کرمان و راور در نامهای با قید فوریت خطاب به رئیس مجلس نوشته که با توجه به ماهیت اقتصادی، مالی و بورسی محورهای چهارگانه استیضاح وزیر صمت، لازم است موضوع استیضاح علاوه بر کمیسیون صنایع و معادن، در کمیسیون تحت امر وی نیز بررسی شود!
شایعات پشت پرده های زیر نشان میدهد که این نامه، اولین مورد از نقشآفرینی های پورابراهیمی در ارتباط با مدیران اقتصاد و صنعت این کشور نبوده و در طول نمایندگی وی و بویژه ریاست نامبرده بر کمیسیون اقتصادی، موارد متعددی از دخالتها، اعلامنظرها و حمایتهای او را شاهد بودهایم که در ذیل، بخش کوچکی از نقش این نماینده مجلس در شرکت عظیم معدنی مس ایران، بازگو شده است.
سعدمحمدی برود حتی اگر عمر سعد بیاید!
محمدرضا پورابراهیمی (داورانی) یکی از دو نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی را میتوان مهمترین نماینده حامی علی رستمی دانست که البته بیشترین نقش را در عزل اردشیر سعدمحمدی و انتصاب این فرد در واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ داشت تا جایی که جلالی نماینده رفسنجان در یک دلنوشتهای چنین عنوان کرده بود: «پورابراهیمی میگفت سعدمحمدی برود حتی اگر عمر سعد به جایش بیاید!» پورابراهیمی ید طولایی در سیاسیکاری دارد چه زمانی که در دولت احمدینژاد در حلقه یاران سید محمد حسینی وزیر ارشاد وقت (و معاون پارلمانی رئیس جمهور فعلی) بود و به همراه دوستانش در وزارت علوم از جمله سید جواد ساداتینژاد (وزیر معزول جهاد و رئیس وقت دانشگاه کاشان)، حسین خواجهسروی، علیاکبر متکان و محمود ملاباشی (معاونین وقت وزارت علوم)، محمدمهدی فداکار داورانی (معاون وقت وزیر ارشاد و استاندار فعلی کرمان) و هاشم داداشپور (معاون فعلی وزیر علوم)، عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی بود و از این طریق، معاون شستا و سپس نماینده مجلس شد و چه آن زمان که با لابی سنگین در مجلس به ریاست کمیسیون اقتصادی رسید.
تلاش در دولت رئیسی برای استاندار شدن رفیق شفیق
ظاهراً نامبرده کارش را خوب بلد است ولی کار خوب بلد نیست! زیرا آثار منفی اقداماتش در حوزه صنعت بر جنبههای مثبت میچربد. در ابتدای دولت سید ابراهیم رئیسی نیز تلاش و لابی پورابراهیمی باعث شد رفیق شفیق، همولایتی و همحزبی سابقش یعنی محمدمهدی فداکار داورانی بر صندلی استانداری کرمان تکیه زند، همان کسی که بهعنوان یکی از ضعیفترین استانداران کرمان در طول تاریخ شناخته شده است!
اعمال نفوذ همراه با نماینده مرند و جلفا در گماردن مدیر معزول شستا بر کرسی شرکت ملی
محمدرضا پورابراهیمی با نفوذی که به دلیل حوزه کاری کمیسیون اقتصادی، در وزارت صمت و بر روی شخص فاطمیامین داشت، توانست در اواخر سال ۱۴۰۰ به همراه یکی از نمایندگان آذربایجان (معصومه پاشایی نماینده مرند و جلفا) مسیر انتقال رستمی از شستا به مس را هموار کرده و رستمی را برای همیشه مدیون خود نماید. بدین ترتیب علی رستمی با وجود احراز ناتوانیاش در اداره شستا، پس از 3 ماه حضور در این شرکت، با دوپینگ این دو نماینده به مدیریت شرکت عظیم مس دست یافت. با رسیدن رستمی به طبقه ۵ ساختمان پارک ساعی، دوران طلاییِ پورابراهیمی و یارانش در مس آغاز شد.
نزدیکان محمدمهدی زاهدی و حسین جلالی نماینده رفسنجان موقعیتشان را از دست دادند!
در طول سال ۱۴۰۱، اکثر افراد منتسب به پورابراهیمی در هیات مدیره و بدنه مدیریتی مس صاحب موقعیت شدند ولی افرادی که به محمدمهدی زاهدی (دیگر نماینده کرمان) و حسین جلالی (نماینده رفسنجان) نزدیک بودند یا موقعیتشان را از دست دادند یا صاحب موقعیت بهتری نشدند. بهعنوان بخشی از اقدامات و دخالتهای پورابراهیمی میتوان به موارد ذیل اشاره نمود.
نفوذ رئیس کمیسیون بر نائب رئیس اسبق خود و وزیر فعلی!
با رفتن احمد افضلی نیری نماینده سهام عدالت از هیات مدیره مس ایران و انتصابش به عنوان معاون استاندار البرز، رستمی و پورابراهیمی بر آن شدند تا یکی از اطرافیان خود را به ترکیب هیات مدیره اضافه نمایند و با توجه به اینکه این شخص بایستی توسط خاندوزی وزیر اقتصاد معرفی میشد، پورابراهیمی از نفوذ خود بر وزیر اقتصاد استفاده نمود و از بین گزینههای مختلف، «محمد علیزاده اصل دزفولی» که قبلا در شستا و کیمیامس مسئولیت داشت، توسط وزیر اقتصاد بهعنوان نماینده سهام عدالت در هیات مدیره معرفی گردید. اکنون ترکیب هیات مدیره ۳ به ۲ (و بعضاً هم 4 به 1) و به نفع تیم رستمی میباشد.
– پورابراهیمی از مدتها قبل تلاش داشت تا محمد عابدینژاد داورانی را به ترکیب هیات مدیره مس اضافه نماید ولی موفق به این کار نشد. با فشار این نماینده، در نهایت عابدینژاد توسط علی رستمی بهعنوان مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری مس یعنی بزرگترین شرکت زیرمجموعه صندوق بازنشستگی مس با بیش از ۲۰ شرکت صنعتی و معدنی منصوب و جایگزین میلاد شمس گردید.
البته میلاد شمس نیز که از قبل مورد حمایت پورابراهیمی بود توسط رستمی حذف نشد چرا که پدرزنش (احمد شمس) که در دولت روحانی، معاون محمود واعظی بود هم اکنون مشاور غلامحسین اسماعیلی رئیس نهاد ریاست جمهوری است و از این روی، حکم انتصاب میلاد شمس بهعنوان عضو موظف هیات مدیره (و قائم مقام) شرکت آتیهاندیشان مس توسط علی رستمی صادر شد.
– محمود غفوری یار دیرین و شریک محمدرضا پورابراهیمی که از زمان مدیرعاملی میلاد شمس بر هلدینگ سرمایهگذاری مس، بهعنوان معاون امور شرکتها منصوب شده بود، علیرغم خانهتکانی اساسی این شرکت در سال ۱۴۰۱، هنوز در همین پست حضور دارد و با آمدن عابدی نژاد، موقعیت به مراتب بهتری در این شرکت به دست آورده است.
همیشه پای یک زن در میان است!
– رضا کهنوجی برادر همسر پورابراهیمی که از مدتها قبل پرونده تخلفات مالیاش در صندوق بازنشستگی در محاکم قضایی در دست رسیدگی بود از زمان روی کار آمدن رستمی نفس راحتی میکشد چرا که رستمی ارادهای برای پیگیری نداشته و حتی مخالفینِ همین فرد را نیز قلع و قمع میکند. شاهد مثال، حذف مجید زین الدینی مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان به دنبال شکایت از رضا کهنوجی و انتصاب حسین پورمحمدی (از نزدیکان پورابراهیمی) میباشد که چندی قبل اتفاق افتاد.
– پورابراهیمی خیلی تلاش نمود تا با حذف حسین احمدی از مدیریت مجتمع سرچشمه، مجید کهنوجی شهردار رفسنجان و برادرزاده رضا کهنوجی را بهعنوان مدیر مجتمع تحمیل نماید ولی با مخالفت شدید امام جمعه و نماینده رفسنجان موفق به این کار نشد و در نهایت حسین احمدی توسط رستمی عزل و همزمان بازنشسته شد. البته به دلیل پایگاه اجتماعی حسین احمدی در بین پرسنل و ارتباط نزدیکش با وزیر صمت، رستمی در یک عقبنشینی تاکتیکی، وی را بهعنوان قائم مقام مدیرعامل (احتمالا صوری، چون هنوز حکمی برایش صادر نشده است) منصوب نمود تا گزندی از طرف وزیر صمت متوجه خودش نباشد. البته وسط این دعوا، مدیریت مجتمع عظیم سرچشمه به یک گزینه موقت به نام حسین محققی رسید تا در یک فرصت مناسب، خواست و اراده پورابراهیمی در مورد مجتمع مس سرچشمه نیز توسط رستمی انجام شود. اینها فقط بخش کوچکی از نقش پورابراهیمی در مس بود! اکنون میتوان علت نامه نگاری با قید فوریت این نماینده با استفاده از عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیس مجلس و نیز مخالفت وی با استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت و تلاش برای ابقای ایشان را به خوبی حدس زد که چقدر شایعه است و تا چه حد واقعیت! دارد.
متن نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به این شرح است:
جناب آقای دکتر قالیباف
رییس محترم مجلس شورای اسلامی
باسلام
احتراماً با توجه به طرح سه مورد استیضاح در خصوص جناب آقای مهندس سید رضا فاطمی امین وزیر محترم صنعت معدن و تجارت با ۲۹ محور که به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شده است به استحضار می رساند ماهیت اکثر محورهای مذکور طبق جدول پیوست در حوزههای نظام توزیع کالا، قیمت گذاری، ارزی، سرمایه گذاری، جریان نقدینگی و … و مطابق ماده ۴۸ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مرتبط با کمیسیون اقتصادی میباشد.
با شرح فوق و با توجه به ضرورت رعایت آیین نامه داخلی و جلوگیری از تداخل فعالیتها، امید است با قید فوریت دستور فرمایید نسبت به اصلاح ارجاع و ارسال طرح استیضاح مذکور به کمیسیون اقتصادی اقدام گردد.
گفتنی است طبق ماده ۴۸ آییننامه داخلی مجلس کمیسیون اقتصادی برای انجام وظایف محوله در محدوده اقتصاد و دارایی، بازرگانی داخلی و بازرگانی خارجی مطابق ضوابط این آییننامه تشکیل میشود.
رییس کمیسون اقتصادی مجلس همچنین در پیوست این نامه با تقسیم بندی و تفکیک مموضوعی محورهای استیضاح وزیر صمت بر ضرورت اصلاح فرایند آن تأکید نموده است.
این گزارش از سوی پایگاه خبری خطوط منتشر شده است و اقتصادسنج آن را تایید یا رد نمی کند.
نظرات و تجربیات شما
-
خدالعنت کنه همه فاسدان وفاسقانی که ازاعتمادمردم مظلوم ومحروم استان کرمان که واقعا درحقشان اجحاف شده سالیان سال بخاطراینکه نماینده دلسوز باوجدانی نداشته اند یاردصلاحیت شده اند واین آقایان سالیان سال همه منابع و معادن عظیم استان را به غارت برده وبه هیچکس هم پایخگونمیباشند خداوندخود ناظرو شاهد اعمالشان وفسادگسترده اینان هست وماکرمانیها کاملا ازنزدیک شاهد فساداینهابوده ایم اما صدایمان بجایی نمیرسد
-
همه نمایندگان این استان مثل اینکه مهندسی معدن دارند کسی نیست بگوید آقا تو نماینده این شهر هستی تو باید قانون تصویب کنی نه شب و روز تو معادن باشی .بله اینها سهام دار معادن هم شدن والله اینها را مردم قبول ندارن .بدبختی ما اینجاست که مسئولین تاییدشان میکنند شما بعد از 16 سال بیاید حوزه انتخابیه این نمایندگان ببینید کی از عمل کرد اینها راضی هست .برای سی ان جی افتتاح کردن خوب هستن
خدا لعنت کنه حلقه های فسادی که امثال این آقایان به درمنابع عظیم استان کرمان درست کرده اند بنده اهل کرمان هستم واکثرمردم دل خوشی ازیناندارند چونکه بااین همه ثروت ومعادن گوناگون جزءفسادو بخوربخور هیچ کاری برای شهرواستان کرمان واقعا انجام ندادند خداوندخود شاهدوناظر همه اعمالشان است