دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-11
کد خبر: 71349 |
تاریخ انتشار : 17 آگوست 2023 - 15:39 |
ارسال به دوستان
پ

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به خواص بی‌نظیر و اثرات مثبت آجیل بر سلامت مغز گفت: زیاده‌روی در مصرف آجیل‌ها به ویژه تخمه­‌های شور ممکن است مشکلاتی برای سلامت افراد ایجاد کند.

اقتصادسنج| متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به خواص بی‌نظیر و اثرات مثبت آجیل بر سلامت مغز گفت: زیاده‌روی در مصرف آجیل‌ها به ویژه تخمه­‌های شور ممکن است مشکلاتی برای سلامت افراد ایجاد کند.

تخمه شکستن در خانواده‌ها و بین افراد مختلف علاوه بر اینکه دارای خواص غذایی است بیشتر حالت سرگرمی و تنوع دارد و افراد سعی دارند در اوقات فراغت خود و هنگامی که در دورهمی دوستانه یا خانوادگی قرار دارند با استفاده از انواع تخمه‌ها اوقات خوب و مفرحی را با هم سپری کنند.

البته هستند بسیاری افراد که میل و رغبت به تخمه شکستن در آن‌ها حالت اعتیاد گونه و افراطی به خود گرفته و حد و اندازه طبیعی نداردِ؛ به طوری که اگر نزد آن‌ها باشی از تخمه شکستن‌شان کلافه می‌شوی!

غزاله اسلامیان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بخش‌هایی در مغز وجود دارد که دوپامین تولید می‌کنند، اظهار کرد: این بخش‌ها به عنوان یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده پیام عصبی عمل می‌کنند؛ یعنی باعث انتقال پیام و سیگنال بین سلول‌های مغزی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه یکی از نقش‌های مهم دوپامین در مغز ایجاد احساس لذت به عنوان پاداش در برابر یک نیروی انگیزشی است، خاطرنشان کرد: این محرک انگیزشی می‌تواند با انجام کارهایی مانند خرید کردن، انجام بازی‌های رایانه­‌ای، گشت و گذار در فضاهای مجازی و یا خوردن برخی از مواد غذایی مانند فست فودها، شیرینی‌ها و آجیل‌ها ترشح شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه خاطرنشان کرد: شکستن هردانه تخمه به عنوان یک محرک انگیزشی مستقل عمل می‌کند، این محرک کوتاه مدت به سرعت باعث آزاد شدن دوپامین بین سلول‌های مغزی می‌شود و بنابراین شکستن تخمه به فرد پیام لذت را داده و فرد را تشویق می‌کند که این رفتار لذت بخش را تکرار کند.

وی ادامه داد: در عین حال با خوردن تنقلات مقدار زیادی از مواد شیمیایی آزاد می‌شود و به ما احساس خوب می‌دهد که در مقایسه با غذاهای فرآوری نشده به «پاداش» بسیار قوی‌تر در مغز منجر می‌شود وپس از آن به دنبال پاداش‌های بیشتر مغز، میل به تنقلات بیش از حد می‌شود این احتمالا می‌تواند به دور باطل، به نام غذا خوردن اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی منجر شود.

زیاد تخمه شکستن دندان‌هایتان را خراب می‌کند

اسلامیان با اشاره به اینکه سه عامل تعداد، دفعات و تداوم تخمه شکستن بیشترین اثر مخرب را بر دندان‌ها دارد توضیح داد: به عنوان مثال تخمه نرم مثل تخمه کدو اگر به طور مرتب و طولانی مدت استفاده شود، می‌تواند صدمه بیشتری نسبت به تخمه‌های سفتی که به صورت تفننی مصرف می‌شود، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، به ویژه دندان‌های جلوی دهان، تاثیر بگذارد؛ البته که با رعایت بهداشت دهان و مدیریت مصرف مواد غذایی تا حدودی می توان از شدت عوارض کاست.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با اشاره به اینکه استفاده از تخمه در حد متعادل مفید است خاطرنشان کرد: تخمه از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های منحصربه‌فردی تشکیل شده؛ اما مصرف مقادیر زیادی از آن مشکلاتی را برای افراد ایجاد می‌کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه افزود: به طور مثال تخمه آفتابگردان، بسیار چرب است، همچنین به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب پلی و منو غیراشباع، سطح کلسترول را در محدوده طبیعی حفظ می‌کند و می‌توان آن را در مجموعه چربی‌های مفید قرار داد؛ اما چربی‌های مفید نیز اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، به علت کالری بالایی که دارند، باعث اضافه‌وزن و چاقی می‌شوند.

از دانه‌های تخمه بوداده شده با نمک استفاده نکنید

اسلامیان در ادامه با بیان اینکه دانه‌های آفتابگردان به طور طبیعی سدیم کمی دارند، گفت: در فرآیند بو دادن و نمک زدن تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می‌شود، در حقیقت یک‌هشتم فنجان از تخمه آفتابگردان بوداده و نمک‌دار، تقریبا 174 میلی‌گرم سدیم دارد، سدیم زیاد در رژیم غذایی، فشارخون را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به سکته، بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان، سرطان معده و بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود از دانه‌های غیر بوداده شده با نمک استفاده کرد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید