سرخ کن های معمولی مصرف روغن بالایی دارند و همین یکی از دلایل تردید بعضی از ما در خرید این وسیله است.
اقتصادسنج | سرخ کن های معمولی مصرف روغن بالایی دارند و همین یکی از دلایل تردید بعضی از ما در خرید این وسیله است. اما سرخ کن های بدون روغن با سالمخواری سازگارترند. امروز میخواهیم ببینیم که سرخ کن بدون روغن چیست و خریدش چه توجیهی دارد.
غذاهای سرخکردنی در سراسر جهان بسیار پرطرفدارند. نکند شما هم به سیبزمینی سرخکرده معتادید؟! منتها حتما میدانید که غذاهای سرخکردنی خوشمزه دشمن سلامتیاند و مصرف مکررشان به مذاق جان خوش نمیآید. اما تولیدکنندگان لوازم خانگی از سالمخواران غافل نبوده و برایشان سرخ کن بدون روغن را روانه بازار کردهاند. سرخ کن بدون روغن ابداع جالبی است که میتواند هوس غذاهای سرخکردنی را با ضرر کمتری برای سلامتی فروبنشاند.
غذا در ایندست سرخکنها مثل سرخکنهای معمولی در روغن فراوان سرخ نمیشود، اما شکلوشمایل نتیجه کار تقریبا یکجور از آب درمیآید. سرخکنهای معمولی و سرخ کن بدون روغن هر دو آب سطحی مواد غذایی را میکِشند و سبب ایجاد واکنش مِیلارد میشوند. یعنی سطح خارجی مواد غذایی بر اثر تجزیه پروتئینها و قندها تُرد و کریسپی میشود، درحالیکه نرمی و لطافت بافت داخلی همچنان باقی میماند. از این شباهت که بگذریم، سرخکنهای معمولی و بدون روغن طرز کار متفاوتی دارند که درادامه برایتان توضیح میدهیم.
طرز کار سرخ کن بدون روغن و معمولی چه فرقی دارد؟
برای درک بهتر فرق سرخ کن بدون روغن با معمولی بیایید نگاه دقیقتری به طرز کار این دو بیندازیم:
طرز کار سرخ کن معمولی
سرخکنهای معمولی خوراکشان روغن فراوان است. در این سرخکنها مواد غذایی باید در روغن غوطهور شوند تا سطحشان پوستهای خشک و طلایی پیدا کند. این پوسته کریسپی از اشباع مواد غذایی با روغن جلوگیری میکند. همزمان داغی روغن سبب نرمشدن داخل مواد غذایی میشود. همه اینها غذا رو خوشمزهتر میکنند، اما حیف که برای سلامتی مضرند!
این سرخکنها سبد سوراخدار دارند و بسته به ظرفیتشان بیش از یک پیمانه روغن میبرند. میتوانید از روغنهای سرخکردنی چندبارمصرف استفاده کنید. بعضی از مدلهای سرخکن معمولی فیلتردارند که باعث افزایش عمر روغن و کاهش بوگرفتن غذا میشود.
طرز کار سرخ کن بدون روغن
سرخ کن بدون روغن بیشباهت به فرهای کانوِکشن (فندار) نیست. این سرخکنها برای انتقال گرما به غذا از جریان همرفتی استفاده میکنند. بهعلاوه به المنت حرارتی پرقدرتی مجهزند که هوای داخلشان را فوق العاده داغ میکند. در این سرخکنها برای تقویت گردش هوا از فن هم استفاده شده است که به انتقال بهتر گرما به غذا و کاهش مدتزمان پخت کمک میکند. بهعبارتی غذا بهجای روغن فراوان با هوای داغ سرخ میشود. بههمین دلیل است که این سرخکنها را بهاسم هواپز هم میشناسند.
سبد این سرخکنها درست مثل سرخکنهای معمولی سوراخدار است تا هوا بتواند در رفتوآمد باشد. سرخکنهای بدون روغن، همانطور که از اسمشان پیداست، به روغن فراوان احتیاجی ندارند، بلکه فقط با یک قاشق غذاخوری روغن یا کمتر راه میافتند. فقط اینکه غذا باید در طول پخت همبخورد تا گرما بهطور یکسان به همهجای غذا برسد و خوب کریسپی شود.
حالا که با طرز کار این دو کمی آشنا شدید، بیایید ببینیم که سرخ کن بدون روغن علاوهبر مصرف کمتر روغن چه مزایای دیگری دارند.
ازجمله مزایای سرخکنهای بدون روغن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چندکارگی
سرخ کن بدون روغن برخلاف معمولیها کارایی گستردهتری دارند و برای مصارف دیگری غیر از سرخکردن هم قابلاستفادهاند:
گرمکردن غذاهای باقیمانده
پختن غذاهای یخزده آمادهبهطبخ
گریل یا کبابیکردن گوشت و سبزیجات
پختن مافین، کوکی، بیسکوییت و کیکهای کوچک
بودادن آجیل
با سرخ کن بدون روغن سایز بزرگ میتوانید مرغ درسته هم کباب کنید (البته مرغ جمعوجور) و حتی پیتزا بپزید (معمولا پیتزای سایز ۱۸ یا کوچکتر). این سرخکنها در بعضی از مدلها لوازم جانبی هم دارند، مثل سیخ کباب و قالب کمربندی. سیخ کباب برای طبیعتا کبابکردن و قالب کمربندی برای درستکردن دسرهایی مثل چیزکیک یا تیرامیسو بهدرد میخورد.
لیست قیمت امروز شنبه 19 فروردین 1402:
ممکنه بخرم بعد به کارم نیاد فک کنم این وساعل برای فست فودها ست نه خونه