مصرف زیاد شیرینی در درازمدت طوری به سیناپسهای مغزی آسیب میزند که توانایی یادگیری و یادآوری دچار مشکل شوند.
اقتصادسنج| مصرف زیاد شیرینی در درازمدت طوری به سیناپسهای مغزی آسیب میزند که توانایی یادگیری و یادآوری دچار مشکل شوند. در این بین، مصرف غذاهای حاوی امگا 3 میتواند تا حد زیادی از مغز در برابر این آسیب محافظت کند.
این روزها احتمالا زیاد در مورد مضرات مصرف شیرینی شنیدهاید، چرا که بازار بحثهای مربوط به کاهش وزن و لاغری حسابی داغ است. اما اگر کم کردن وزن برایتان اهمیتی ندارد یا بهتر از آن، نیازی به کاهش مصرف شیرینی برای خوشاندام بودن ندارید، باز بهتر است برای حفظ توانایی یادگیری خود، در مصرف شیرینی زیادهروی نکنید، چون به نظر میرسد مصرف شیرینی در بلندمدت باعث میشود خنگ شوید. این نتیجه جدیدترین مطالعه محققین بر روی موشها است.
موشهایی که تنها با غذای مخصوص موش و محلول غلیظ قند ذرت تغذیه شدند، در مقایسه با موشهایی که به رژیم غذاییشان مکمل اسید چرب امگا 3 اضافه شده بود، بعد از گذشت تنها 6 هفته، در رد شدن از ماز (هزارتو) و پیدا کردن مسیر درست، با مشکلات بیشتری مواجه شدند.
فرناندو گومز پیلینا، استاد جراحی اعصاب، زیستشناسی و فیزیولوژی در اینباره میگوید: «نتایج مطالعات ما نشان میدهد که آنچه ما میخوریم، روی نحوه فکر کردنمان موثر است. خوردن غذاهای پر از مواد قندی در دراز مدت، توانایی مغز شما را برای یادگیری و به خاطرسپاری اطلاعات را تغییر میدهد. اما از طرف دیگر، افزودن اسید چرب امگا 3 به رژیم غذایی روزمرهتان، میتواند این آسیب را به حداقل برساند».
موشهای استفاده شده در این آزمایش آموزش دیده بودند. آنها قبل از شروع آزمایش، به مدت 5 روز، روزی دو بار از درون مازهایی که در آن نشانههای بصری قرار داده شده بود عبور داده میشدند. 6 هفته بعد از شروع آزمایش رژیمهای غذایی، محققین دوباره موشها را در همان ماز گذاشتند تا توانایی به خاطر آوردن و نجات از درون ماز را بررسی کنند.