بورس تهران هفته ابتدایی شهریور ماه رابا رنگی سبز به پایان رساند اما همانطور که پیش بینی میشد در روزهای پایانی هفته با تعادل بیشتری همراه بود. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
اقتصادسنج؛ بورس تهران هفته ابتدایی شهریور ماه رابا رنگی سبز به پایان رساند اما همانطور که پیش بینی میشد در روزهای پایانی هفته با تعادل بیشتری همراه بود. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.
به نظر میرسد که برخی از معاملهگران پس از کسب سودهای کوتاه به دنبال شناسایی سود هستند و این اتفاق میتواند به بهتر شدن ارزش معاملات و چرخش پول بین صنایع کمک کند. شاخص کل بورس طی معاملات روز چهارشنبه در نهایت کار خود را با یک افزایش ۰.۴۶ درصدی به پایان برساند و در محدوده ۲.۱۰۴ میلیون واحدی برسد و سقف سال ۹۹ را پشت سر بگذارد. در سمت دیگر شاخص هموزن نیز که روزهای قبل رشدهای ضعیفتری نسبت به شاخص کل دارد، در روز چهارشنبه عملکرد بهتری داشت و با یک افزایش ۰.۵ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز امروز اگرچه از عدد روز گذشته کمتر بود اما با ثبت عدد ۶۸۰۸ میلیارد تومانی، در محدودههای قابل قبولی نسبت به روزها و هفتههای گذشته قرار گرفت که این موضوع با ورود پول ۹۱ میلیارد تومانی همراه بود.
وعده وزارت اقتصاد در راستای خبرهای خوب برای صنایع و انتشار خبرهای تایید نشدهای درباره اقدامات احتمالی دولت و بانک مرکزی در رابطه با مسائلی که برای بازار سهام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و طی ماههای گذشته شرایط سختی را برای بورس تهران رقم زده بود، در کنار بسته حمایتی صندوق توسعه بازار و همچنین نکات مثبتی که در سطح کلان سیاسی رخ داده، موجب شده که سهامداران با امیدواری بیشتری به معاملات خود در تالار شیشهای بپردازند و چشمانداز پیش رو را مناسبتر از قبل ترسیم کنند. در ادامه با بررسی این مسائل و نگاهی به شرایط تکنیکالی شاخص کل، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
ابهام جدید پتروشیمیها برای بورس
مهدوی ابهر دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی روز یکشنبه عنوان کرد که نتیجه جلسه مشترک وزیر صمت، اقتصاد و نفت با معاون اول رئیس جمهور که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، فرموله شدن قیمت گذاری خوراک و گاز صنایع بود. نمایندگان وزارت صمت به دلیل موضوع قیمتگذاری گاز صنایع در جلسات حضور دارند و از قضا پیشنهادهات سازنده ای درباره فرموله شدن قیمت خوراک و گاز دارند از جمله این که باید در محاسبات قیمت گاز در هاب های FFT و NBP اروپا در محاسبات مد نظر قرار گیرد. به عنوان انجمن شرکت های پتروشیمی، نظر ما این است که برای هاب اروپا در فرمول قیمت گذاری وزن بیشتری قایل شوند و فرمول به گونه ای باشد که برآیند آن شامل چهار هاب بینالمللی هنری، آلبرتا، FFT و NBP نباید بیشتر از ۱۲ تا ۱۴ سنت باشد. همچنین نرخ گاز سوخت هم حداکثر ۵۰ درصد خوراک محاسبه شود. اگر قیمت گذاری با این شیوه مصوب و ابلاغ شود، از همین تاریخ قابل اجرا است و عطف به ماسبق نمیشود. یعنی قیمت خوراک واحدهای های پتروشیمی در ۵ ماه سپری شده از سال همان ۵۰۰۰ تومان است.
وی افزود که نرخ خوراک پتروشیمیها قرار است فرمولی شود اما اینکه چگونه فرمول رو تعیین کنند هنوز قطعی نشده است. نرخ خوراک با توجه به هابها، نرخ صادرات و نرخهای داخلی تنظیم میشود؛ قیمت ثابت کار غلطی است. فرمول ثابت به خاطر جهش قیمت گاز در اروپا جواب نداد، اروپا به خاطر اینکه تولید کننده انرژی نیست و وارد کننده هست ملاک غلطی است که در فرمول آمده. این خبر که نرخ خوراک روی فرمول میرود قطعی است. در ادامه نیز روز گذشته خاندوزی، وزیر اقتصاد، با تایید این موضوع عنوان کرد که نرخ خوراک فرموله شده و قرار است که این فرمول تا پایان برنامه هفتم توسعه بدون تغییر باقی بماند.
خبرهای مثبت برای خودروسازان
درپی نامه اعتراضی شورای رقابت به رئیسجمهور درخصوص تبعات تامین ارز خودروسازان از محل صادرات خود، «منوچهر منطقی» معاون وزیر صمت در نامه به شورای رقابت این مساله را تکذیب و تاکید کرد: تغییری در تخصیص ارز خودروسازان به وجود نیامده و نگرانی از این بابت نیست. ۲۲ مرداد امسال توکلی مدیرکل خودرو وزارت صمت، در نامهای از خودروسازان خواسته بود برای تأمین ارز مورد نیاز به فکر صادرات باشند یا اینکه از دیگر صادرکنندگان ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند. انتشار این نامه باعث شد تا شورای رقابت با ارسال نامهای به رئیسجمهور اعلام کند در شرایط ثبات بازار خودرو انتشار این نامهها بر التهابات بازار اضافه خواهد دارد. در این نامه تاکید شد: نامه مدیرکل دفتر صنایع خودرو در خصوص «خودروهای مونتاژی» موضوع فصل (۹۸) بوده که تاکنون نیز از محل ارز غیر از نیما نظیر تهاتر، صادرات و ارز اشخاصی استفاده میشد. لذا تغییر خاصی در این خصوص به وجود نیامده است. از سمت دیگر همچنان خبرهای مناسبی از احتمال واگذاری سهام خودروسازان و شرکتهای تودلی آنها شنیده میشود که عامل ایجاد تقاضا برای برخی نمادهای این گروه است.
نگاهی به روندهای روزانه
نگاهی به مسیر شاخص کل بورس طی معاملات روز چهارشنبه نشان میدهد که بازار اگرچه روندی مثبت را طی کرد اما قدرت بالایی نداشت و از نیمه دوم شاهد کاهش قدرت خریداران بودیم اگرچه فروشنده خاصی نیز در بازار دیده نمیشود که قیمتها را به سمت محدوده منفی هدایت کند. این روند طی سه روز کاری پایانی هفته به وضوح قابل رویت بود.
پیش بینی بورس فردا
با توجه به نکات ذکر شده، احتمال شناسایی سود معاملهگران پس از یک سود کوتاه مدت و همچنین مسیری که شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته داشت، پیش بینی میشود که بورس فردا با فشار عرضه بیشتری همراه شود و شاهد بازاری متعادل باشیم. البته در این بین برخی صنایع و گروهها که خبرهای مثبت و مناسبی دارند بتوانند شرایط بهتری را دنبال کنند.