اقتصادسنج
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • بین الملل
    • سیاسی
  • خودرو
  • طلا و ارز
  • قیمت سنج
  • اخبار بورس
  • مسکن
  • سلامت و بهداشت
  • بانک و بیمه
  • فناوری
  • کشاورزی
  • اقتصاد
  • انرژی
    • آب
    • برق
    • پتروشیمی
  • اخبار ورزشی
  • اخبار استانها
    • تهران
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
  • شبکه های اجتماعی
  • رپورتاژ آگهی
اقتصادسنج
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • بین الملل
    • سیاسی
  • خودرو
  • طلا و ارز
  • قیمت سنج
  • اخبار بورس
  • مسکن
  • سلامت و بهداشت
  • بانک و بیمه
  • فناوری
  • کشاورزی
  • اقتصاد
  • انرژی
    • آب
    • برق
    • پتروشیمی
  • اخبار ورزشی
  • اخبار استانها
    • تهران
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
  • شبکه های اجتماعی
  • رپورتاژ آگهی
صفحه اصلی/اخبار روز/از خوردن این ۷ غذای خطرناک دوری کنید

از خوردن این ۷ غذای خطرناک دوری کنید

غذا برای ما شادی و متاسفانه گاهی اوقات بیماری به ارمغان می‌آورد. زمانی که غذایی که می‌خوریم به عوامل بیماری زا مانند باکتری ها، انگل‌ها و ویروس‌ها آلوده باشد می‌تواند باعث بیماری شدید...

تیر ۹, ۱۴۰۲
16 بازدیدها

اقتصادسنج؛ غذا برای ما شادی و متاسفانه گاهی اوقات بیماری به ارمغان می‌آورد. زمانی که غذایی که می‌خوریم به عوامل بیماری زا مانند باکتری ها، انگل‌ها و ویروس‌ها آلوده باشد می‌تواند باعث بیماری شدید شود.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده سالانه ۴۸ میلیون نفر در ایالات متحده به بیماری‌های ناشی از غذا مبتلا می‌شوند. ۱۲۸۰۰۰ نفر در بیمارستان بستری شده و ۳۰۰۰ نفر می‌میرند.

به گزارش تودی؛ هر فردی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود، اما برخی افراد در معرص خطر بیش تری برای بیمار شدن و ابتلا به بیماری شدید قرار دارند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده این افراد اعضای بالای ۶۵ سال جامعه، کودکان با سن کم‌تر از ۵ سال، زنان باردار و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف را شامل می‌شوند. این افراد ممکن است نیاز به اقدامات احتیاطی بیشتری داشته باشند.

با این وجود، مصرف برخی از مواد غذایی برای هر فردی خطرناک است، زیرا از ظرفیت بالقوه بالاتری برای ایجاد بیماری‌های ناشی از غذا برخوردار هستند.

در ادامه به مواد غذایی‌ای می‌پردازیم که خوردن شان خطرناک است:

۱- جوانه‌های تازه

مصرف خام یا نیم پز جوانه ها، لوبیا، عدس یا شبدر می‌تواند برای سلامتی تان بسیار خطرناک باشد. هر محصول خام دارای ظرفیت بالقوه داشتن پاتوژن‌های بیماری زا است به همین دلیل مهم است که میوه‌ها و سبزیجات را پیش از خوردن بشویید. جوانه‌های خام در مقایسه با سایر محصولات در معرض خطر بیش تری برای حمل پاتوژن‌های بیماری زا هستند.

تولید جوانه‌ها به شیوه‌ای کاملا ایمن بسیار دشوار است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا اشاره کرده که جوانه‌ها برای رشد به شرایط گرم و مرطوب نیاز دارند که هم چنین شرایط ایده آلی برای رشد پاتوژن‌هایی مانند اشریشیا کلی، سالمونلا یا لیستریا است. جوانه‌های خام مقصر اصلی تعداد از بیماری‌های شایع در ایالات متحده شناخته شده اند.

۲- شیر خام

شیر خام پاستوریزه نشده است یعنی فرآیندی که شیر را تا دمای خاصی گرم می‌کند که باکتری‌های آن از بین برود را طی نکرده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده اشاره می‌کند که پاستوریزه کردن شیر باید با هدف ایمن سازی آن محصول صورت گیرد. شیر یک محصول دامپروری خام است که از پستان گاو درست در کنار بخش دفع مدفوع استخراج می‌شود و به احتمال زیاد پستان آلوده شده و باکتری‌ها وارد شیر می‌شوند از جمله پاتوژن‌هایی مانند اشریشیا کلی، کامپیلوباکتر، لیستریا، بروسلا و سالمونلا. این امر در مورد شیر خام گوسفند، بز، شتر و بوفالو صدق می‌کند.

۳- صدف

خطر اصلی در مورد خوردن صدف احتمال آلوده شدن آن با باکتری ویبریو و ایجاد عفونت است. این باکتری‌ها به طور طبیعی در آب‌های ساحلی جایی که صدف‌ها زندگی می‌کنند وجود دارند و انواع خاصی از آن‌ها می‌توانند باعث ویبریوز یک بیماری گوارشی شوند. ویبریو ولنیفیکوس نوع دیگری از باکتری ویبریو است و می‌تواند وارد جریان خون شده و عوارض تهدید کننده زندگی مانند شوک سپتیک را ایجاد کند. اخیرا در امریکا گزارش شد که مردی ۵۴ ساله در میسوری بر اثر خوردن صدف خام به ویروس ولنیفیکوس مبتلا شد.

سایر عفونت‌های مرتبط با صدف خام و صدف سالمونلا، نورویروس و هپاتیت را شامل می‌شوند. با توجه به آن که دو کفه ای‌ها پالیده خوار (Filter Feeder) هستند آب اطراف خود و هر گونه آلودگی را نیز می‌مکند که در آن جانور متمرکز می‌شود. اگر آب آلوده به فاضلاب خام باشد احتمال آلودگی دو کفه ای‌ها توسط مدفوع انسان نیز وجود دارد.

۴- تخم مرغ خام یا نیم‌پز

تخم مرغ‌های خام و نیم پز ظرفیت بالقوه بیش تری برای آلوده شدن به عوامل بیماری زا مانند سالمونلا را دارند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری عفونت با سالمونلا می‌تواند باعث اسهال، استفراغ و گرفتگی معده شود که تا یک هفته به طول بیانجامد. تخم‌مرغ‌ها را تا زمانی که سفیده و زرده آن سفت شود بپزید و هر ظرفی را که تخم مرغ در آن قرار دارد تا دمای ۷۳ درجه سانتیگراد گرم کنید.

۵- استیک تارتار

این غذا که با گوشت چرخ کرده خام گاو تهیه می‌شود می‌تواند حاوی پاتون‌هایی مانند اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، یرسینیا باشند. بر روی این غذا زرده تخم مرغ خام قرار می‌گیرد که خود خطر ابتلا به سالمونلا را نیز افزایش می‌دهد.

۶- گوشت‌های نیم‌پز

در مورد هر گوشتی از گاو تا بره تا مرغ و ماهی آن را به صورت کاملا پخته مصرف کنید. اگرچه بسیاری برای مثال گوشت استیک یا برگر را کم‌تر پخته شده و خونی دوست دارند واقعیت آن است که در چنین گوشتی امکان وجود باکتری‌های بیماری زا بیش‌تر است. علاوه بر پاتوژن‌هایی که پیش‌تر در مورد گوشت گاو خام ذکر شد گوشت نیم پز نیز می‌تواند حاوی استافیلوکوکوس اورئوس، کلستریدیوم پرفرنژنس و کامپیلوباکتر ژژونی باشد که قادر هستند باعث بروز بیماری خفیف تا شدید در دستگاه گوارش شود. تمام گوشت‌ها باید در دمای ۷۱ درجه سانتیگراد، مرغ در دمای ۷۳ درجه سانتیگراد و غذا‌های دریایی تا دمای ۶۲ درجه سانتیگراد پخته شوند.

۷- هر آن چه در قوطی متورم یا آسیب دیده باشد

به گفته کارشناسان قوطی‌ای که متورم شده به شدت فرورفته یا آسیب دیده ممکن است به باکتری آلوده شده و یا به دلیل اشتباه در فرایند تولید فاسد شده باشد. قوطی‌ها فرآیندی را طی می‌کنند که اساسا تحت فشار گرم شده و به حفظ ایمنی ماده غذایی کمک می‌کند. باکتری کلستریدیوم بوتولینوم واقعا ارگانیسمی است که ما سعی داریم از شر آن خلاص شویم.

بوتولیسم یک بیماری نادر، اما شدید ناشی از سم تولید شده توسط باکتری است که می‌تواند به اعصاب بدن حمله کرده و منجر به فلج عضلانی یا حتی مرگ شود زمانی که کلستریدیوم به داخل قوطی غذا راه پیدا کرده و رشد می‌کند گازی تولید می‌نماید که می‌تواند باعث متورم شدن قوطی شود. یک قوطی برآمده ممکن است همواره به معنای بوتولیسم نباشد، اما این علامتی است که نشان می‌دهد در فرآیند کنسرو کردن مشکلی پیش آمده و غذای داخل آن ممکن است فاسد شود.

بنابراین، بلافاصله چنین قوطی‌ای را دور انداخته و محتویات درون آن را مصرف نکنید. اگر قوطی دارای فرورفتگی شدید روی درز کناری باشد، نشتی داشته باشد یا یکپارچگی بسته بندی به خطر بیفتد نیز باید آن را نیز دور انداخت.

نکات اضافی

علیرغم تمام موارد ذکر شده همواره نمی‌توان به صورت ۱۰۰ درصد از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد با این وجود، اقداماتی را می‌توان برای کاهش خطر انجام داد:

پیش از پختن غذا و همواره پس از رفتن به دستشویی دستان تان را با آب و صابون بشوئید.

با جدا نگهداشتن گوشت خام، مرغ، تخم مرغ و غذا‌های دریایی از غذا‌هایی که پخته نمی‌شوند از بروز آلودگی متقابل جلوگیری کنید.

هنگامی که بیمار هستید برای دیگران غذا درست نکنید.

غذا را در دمای ایمن بپزید.

باقیمانده غذا را در مدت دو ساعت در یخچال بگذارید و در ظرف دربسته در یخچال با دمای ۴ درجه سانتیگراد یا خنک‌تر نگهداری کنید.

برچسب ها:

۷ غذای خطرناکمسمومیت غذایی

اخبار مرتبط

خواص بی نظیر چای دارچین برای سلامتی که باید بدانید
ائتلاف کم سابقه تروریستی در شرق ایران/نشانه ای از یک درگیری بزرگ‌تر؟
تکلیف سهمیه‌های ذخیره کارت سوخت ها مشخص شد
سهمیه نرخ اول و دوم بنزین به کدام خودروها تعلق نمی‌گیرد؟
ساعت کاری جدید دستگاه‌های اجرایی اعلام شد
این مشاغل مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
نتایج آزمون وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلای دادگستری اعلام شد+ لینک مشاهده نتایج
دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۵ چقدر تعیین شد؟

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آخرین اخبار ایران

خواص بی نظیر چای دارچین برای سلامتی که باید بدانید
قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران+ جدول
دور جدید عرضه خودروهای وارداتی آغاز شد + اسامی خودروها
قیمت روز محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار+ جدول
طرح فروش محصولات بهمن موتور آغاز شد+ شرایط
سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال بخوانند؛ مراقب این ۵ اشتباه در خرید ارز دیجیتال باشید
آخرین وضعیت بازار ارز امروز ۲۵ آذر ۱۴۰۴/ دلار کانال ۱۳۰ هزار تومانی...
پیش‌بینی اوپک از بازار نفت در سال ۲۰۲۶/ افزایش عرضه جهانی نفت در...
چرا بسته های اینترنت زود تمام می‌شود؟/ کدام بسته ها مناسب تر هستند؟
ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم ۱۴۰۵ امروز آغاز شد+ لینک ثبت‌نام
آخرین وضعیت بازار طلا و سکه ۲۵ آذر ۱۴۰۴/ طلا ریزشی شد
دلار بهانه ای برای گرانی خودرو؛ ماجرا چیست؟

خبر ورزشی

خواص بی نظیر چای دارچین برای سلامتی که باید بدانید

صبحانه‌ای محبوب اما خطرناک که فشار خون شما را بالا می برد

هر آنچه باید در مورد تفاوت سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا بدانید

بهترین مکمل ها برای پیشگیری از سرماخوردگی را بشناسید

دیابتی ها بخوانند؛ با این رژیم مصرف انسولین را کاهش دهید

اقتصادسنج

اقتصادسنج رسانه خبری–تحلیلی در حوزه اقتصاد است که با هدف ارائه اخبار دقیق، تحلیل‌های قابل‌اعتماد و تصویر روشنی از وضعیت اقتصاد ایران شکل گرفته است. ما تلاش می‌کنیم اطلاعات اقتصادی را ساده، قابل‌فهم و به دور از پیچیدگی‌های رایج ارائه کنیم تا برای همه مخاطبان قابل استفاده باشد.

خبر فوری

قیمت روز محصولات سایپا و ایران‌خودرو

قیمت روز محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار+ جدول

طرح فروش محصولات بهمن موتور آغاز شد+ شرایط

دسترسی سریع

  • صفحه نخست
  • اقتصادی
  • بین الملل
  • اجتماعی
  • سیاسی
  • اخبار استانها
  • فناوری
  • تماس با ما

مجوز ها

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری اقتصادسنج است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.