سه شنبه, ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-23
کد خبر: 5283 |
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶ |
ارسال به دوستان
پ

بهبود وضعیت شاخص بورس تا پایان سال ۱۴۰۱

با توجه به گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های کارشناسان بازار سرمایه، به نظر می‌رسد در اینده نه چندان دور، تغییرات مثبتی در شاخص بورس اتفاق خواهد افتاد و تا پایان سال ۱۴۰۱ شاهد بهبود وضعیت شاخص بورس خواهیم بود.

با توجه به گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های کارشناسان بازار سرمایه، به نظر می‌رسد در اینده نه چندان دور، تغییرات مثبتی در شاخص بورس اتفاق خواهد افتاد و تا پایان سال ۱۴۰۱ شاهد بهبود نسبی وضعیت شاخص بورس خواهیم بود.

به گزارش «اقتصادسنج»، «احسان طیبی ثانی» با اشاره به وضعیت این روزهای بازار سرمایه اظهار کرد: ریسک سیستماتیک مختص امروز نیست و همیشه در بازار سرمایه وجود داشته است و دارد؛ اما اکنون با توجه به شرایط اقتصاد جهانی و کامودیتی محور بودن بازار ما، ممکن است این ریسک مقداری بیشتر باشد.

وی به دلایل اصلی رکود معاملات بورس اشاره کرد و گفت: ریسک‌های سیستماتیک بازار که ناشی از ابهامات در پذیرش یا عدم پذیرش برجام است، وضعیت اقتصاد جهانی، صعودی بودن شاخص دلار و نزولی بودن قیمت‌های جهانی از نکاتی است که به افزایش ابهام‌ها و رکود معاملات دامن زده است.

طیبی ثانی ادامه داد: این در حالی است که افزایش ابزارها در بازار سرمایه به عمق و جذب سرمایه‌گذاران کمک می‌کند؛ لذا هر چقدر تعداد ابزارهای مالی در بازار بیشتر شود به سلایق مختلف سرمایه گذاران پاسخ داده می‌شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، افزایش ابزارهای معاملاتی می‌تواند به افزایش حجم معاملات و افزایش عمق بازار کمک کند؛ زیرا وقتی ابزارهای معاملاتی متفاوتی مانند صندوق اهرمی، اختیار معامله، اوراق آتی شاخص، اوراق آتی سهام و امکان فروش استقراضی در بازار وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به درجه ریسک پذیری، استراتژی‌های متفاوتی اتخاذ کنند و این امر افراد بیشتری به سمت بازار جذب می‌کند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر افزایش دامنه نوسان بازار سهام نیز می‌تواند به نقدشوندگی بازار و جذب هرچه بیشتر سرمایه کمک کند؛ زیرا با افزایش دامنه نوسان ریسک عدم نقدشوندگی تقریباً از بین می‌رود و پدیده‌ای به نام صف نشینی وجود نخواهد داشت؛ ولی با وجود دامنه نوسان محدود، پدیده صف نشینی ایجاد می‌شود و این برای سرمایه‌گذاران محدودیت ایجاد می‌کند.

بهبود وضعیت شاخص بورس تا پایان سال

طیبی ثانی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که می‌تواند به افزایش حجم معاملات بازار کمک کند، نرخ ارز در سامانه نیمایی است؛ به طوری که هر چقدر دلار نیمایی به دلار آزاد نزدیک‌تر شود (با توجه به اینکه روی سودآوری اکثر شرکت‌ها تاثیر مستقیم دارد) می‌تواند باعث افزایش سودآوری شرکت‌ها، بهبود وضعیت آنها و افزایش تقاضا شود.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان به چشم‌انداز چند ماه آینده بازار اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به شرایط موجود و گزارش‌های شرکت‌ها به نظر می‌رسد که شاخص بورس تا پایان سال وضعیت بهتری نسبت به دوره ابتدایی سال داشته باشد.

اوراق تبعی اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد

وی در ادامه به جلسه روز شنبه هفته جاری وزیر اقتصادی با حقوقی‌های بازار سرمایه و نیز موارد مطرح شده در خصوص اوراق تبعی، گفت: اوراق تبعی که به منظور حمایت از سهم از سوی ناشران منتشر می‌شود، می‌تواند به افزایش اعتماد به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کمک کرده و اطمینان سرمایه‌گذاران را از آینده بازار بیشتر کند.

طیبی ثانی افزود: با این روش، حداقل بازدهی سرمایه‌گذار پوشش داده می‌شود و سرمایه‌گذار این فرصت را دارد که تا قبل از سررسید نسبت به فروش سهام، بالاتر از قیمت اعمالی که در اختیار فروش برایش در نظر گرفته شده، اقدام کند و سقف بازدهی برای سرمایه‌گذار باز است؛ به این ترتیب یک انگیزه و اطمینان در میان سهامداران ایجاد می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بنابراین اگر اوراق تبعی در تعداد سهام بیشتری منتشر شود مخصوصاً سهم‌هایی که از نظر بنیادی ارزشمند هستند، می‌تواند به اطمینان بازار سرمایه کمک کند.

به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اقتصادسنج در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید